Pablo998 Opublikowano 20 Listopada 2008 Opublikowano 20 Listopada 2008 Witam jestem laikiem jeśli chodzi o znajomość silników a w szczególności z grupy VW, Audi. Zamierzam wymienić w aucie olej. Z oznaczeń wynika że to AVB w związku z powyższym moje pytanie czy jest wyposażony w pompowtryskiwacze ?? /Czytałem temat oleju Motul... wcześniej clan). Jaki filtr oleju zakupić oryginalny w ASO czy jakiejś innej firmy ? * pamietaj prosze o prefixie [Musashi]
_Solar_ Opublikowano 20 Listopada 2008 Opublikowano 20 Listopada 2008 Z tego co wiem Motul jest bardzo dobrym olejem i wiekszosc go chwali rodzaj oleju jaki jest zalecany powinienes miec zapisany malymi białymi literkami na plasikowej obudowie silnika obok korka wlewu oleju...u mnie przynajmniej tak jest
Musashi Opublikowano 20 Listopada 2008 Opublikowano 20 Listopada 2008 http://www.a4-klub.pl/smf/all_tdi_jaki_olej_do_tdi-t15435.540.html w poscie na samej gorze watku masz co i jak z olejami twoj silnik to PD czyli posiada pompowtryski filtr albo ORI z ASO albo knechta ale z pewnego zrodla
Rekomendowane odpowiedzi