Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Mody w AFN - ciągłe problemy z turbo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

pacjent b5 1.9 AFN, i ciągły problem, od poczatku:

- turbo awx,

- kolektor awx,

-fmic,

- sprzeglo awx + kevlar,

- wtryski 216,

- pompa 11

problemem jest ciągle zapychająca się turbina, zacina się i tryb awaryjny non stop, nie wiem czy już po tych przygodach nie kończy się jej żywot, warto pakować turbo od brd? i co robić żeby sytuacja z awaryjnym się nie powtarzała i żebym znowu nie załatwił turbo? jazda prawie cały czas po mieście, kwestia przeganiania go raz w tygodniu czy problem jest gdzie indziej?

Opublikowano

Może to kwestia programu? Był robiony czy śmigasz bez?

Opublikowano

katalizator masz może blokuje spaliny?

Opublikowano
  • Autor

katalizator mam wyciety, program był robiony

no i dodam, że kopci jak czołg

Edytowane przez Misza86

Opublikowano

Mam to samo tylko pompa seria i zeero dymu.

Ja obstawiam turbo bo wystarczy 3 tyg jazdy ale PSJ i już łapie notfaule.

Wystarczy ze przeganiam dziada i jest ok ale jazda wczesniej była ciagle po miescie na niedogrzanym silniku teraz w końcu auto poszło w trase i jak na razie jest ok.

Turbo Brd to loteria z dołem i tam tez jest vnt wiec nie wiem czy to pomoze.

Jaka masz dawkę ustawioną???

Edytowane przez wesz82

Opublikowano

Kolego ja do swojego dalem brd mozesz zobaczyc w moim podpisie, nic sie nie dzieje jak przy turbo afn czy awx ciagne notlify

Opublikowano

Turbo tu nie ma nic do gadania praktycznie w 90% winne jest PSJ.

Zobacz ile afn smiga na awx i nie ma tego problemu..

Opublikowano

Wesz82 wiem, sam mialem ciagle problemy z turbo afn, turbina byla czyszczona, pol miesiecy spokoj i znow a auto przeganialem i chcialem wrzucic wieksze turbo i padl wybor na brd z tego wzgledu ze na niej mozesz smigac wolno szybko i nie ma problemow z zacinajacymi sie lopatkami

Opublikowano

Miałem dokładnie to samo z turbiną ori afn i później na awx. Tą od awx za 3 razem całą geometrie obleciałem papierem 1000, 2000 i ostatecznie wypolerowałem jakąś tam pastą na prawie lustro i to dopiero dało efekty. Wydaje mi się że powierzchnia jest mniej chropowata i przez to mniej sadzy się osadza. Później przeszedłem na BRD i zapomniałem o problemie. Ponoć ma jakoś inaczej zbudowaną że nie zapieka.

Edytowane przez mapper

Opublikowano

z turbiną ori afn i później na awx

Ja nie miałem najmniejszego problemu,teraz na GTB również. :D Panowie jak temperatura oleju ok to nie oszczędzajcie pedału gazu :grin:

Opublikowano

Wszystko zalezy w jakim stanie jest turbo i od stylu jazdy.

Na ori turbo raz złapałem notfaul przez upały i krótkie odcinki drugi raz winny był n75.

Na awx niestety nie robiłem tras tylko bujanie sie koło komina i czesto powtarzają sie notfaule mimo tego ze sztanga pracuje na postoju jak powinna.

Z tego co mi wiadomo to brd tez jest na vnt ale wierze wam ze po zmianie nie ma już problemu.

Opublikowano

katalizator mam wyciety, program był robiony

no i dodam, że kopci jak czołg

Tylko korekta programu może pomóc,każde turbo zajedziesz jak nie zlikwidujesz dymu.

Opublikowano

Ja obstawiam jeszcze olej z odmy i to co silnik weźmie jako powód zapiekania geometri.

Opublikowano

Wesz82 nie chcesz nie wierz, zero problemow na brd i tyle poszukaj jakiegos posta na forum kogos z brd ze pisze ze mu lopatki przycinaja sie, jakos nie widze a smigam na tym turbo juz troche czasu

Opublikowano

ja już prawie półtorej roku smigam na BRD i jestem mega zadowolony, miałem dwie różne sztuki założone każda wstawała od 2tyś, ale żadnych problemów z nimi nie miałem

najpierw program na 1,35bar potem 1,5 a teraz mam 1,78bar gdzie tyle to józ na awx-ie nie dmuchniesz kolego! :wink:

Opublikowano

Wiem wiem ze nie ma takowych :decayed:

To ze brd jest wydajniejsze to ja wiem Piotrze.

Wydaje mi sie ze ba jestem pewny ze winne u mnie jest brak pałowania bo przecież nie tuner.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Na gt 1749v i gt 1749va miałem ciągłe problemy z geometrią i przeładowaniami. Założyłem CAHA i odpukać nie ma już żadnych problemów. Lepiej zainwestować w coś młodszego niż reanimować te bądź co bądź już leciwe suszarki.