Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Mułowaty w dolnym zakresie obrotow do 4tys

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam taki problem z ktorym , zaden mechanik nie moze sobie poradzic , podczas gwałtownego dodania gazu auto dusi sie dlawi , dopiero przy 4tys odczuc znaczna roznice , co ja moge powiedziec , praktycznie wszytko wymienione , kable ,swiece,sonda,przeplywomierz,filtry,listwa wtryskow od drugiego silnika, cewka zaplonowa z modulem podrobka , siedze na forach juz od dluzszego czasu nic specjalego nie znalazlem bo auto ma stabilne obroty nie gasnie itp.

Opublikowano

A czy masz oryginalny czujnik temperatury??

Opublikowano

komp coś pokazuje?

Opublikowano
  • Autor

czujnik rowniez wymieniany , u elektronika , komp , brak blegow , moze cos z dolotem , dzis bylem zamowic nowa uszczelke pod korektor przepustnice i oringo na wtryski , zobaczymy czy bedzie lepiej po zmianie, dodam rowniez ze jechalem kiedys druga audi i ladnie ciagla od dolu u mnie niestety tak nie jest.

Opublikowano

Przepustnica czyszczona i robiona adaptacja?

Opublikowano
  • Autor

czyszczona , byla , ale zbytnio nie wiem jak sie robi adaptacje ;/ nigdy nie robilem

Opublikowano

Jak nie masz vaga, to odłącz aku na kilka minut potem podłącz i zobacz. Możliwe, że zaadoptuje się dopiero po kilku jazdach. Dobrze jest też wtedy przejeździć autem kilkanaście km w pełnym zakresie obrotów.

Opublikowano
  • Autor

ako mialem jakis czas temu odlaczone , to pewnie zaadaptowala sie , przegonione rowniez

dzis spojrzalem w climatronicu jest blad 4.3
04.3 Czujnik temperatury w kanale świeżego powietrza, czasem przerwa
przeplywka czy jak?

Opublikowano

Przy dodawaniu gazu nie dusi sie silnik??i pytałem o czujnik czy oryginalny czy zamiennik?

Opublikowano
  • Autor

na jałowym biegu raczej nie , moge nagrac filmik , czujnik elektryk samochodowy wymienial za ktory skasowal 150zl i do tego byla diagnostyka elektryki twierdzi ze wszzystko ojest ok nie mam pojecia czy podrobka

Opublikowano

Odpal auto po ciemku, otwórz maskę i pooglądaj przewody czy nie widać gdzieś przeskoku iskry.

Opublikowano

Miałem to samo. Wymiana świec i przewodów i dodatkowo adaptacja przepustnicy. Pomogło.

Opublikowano
  • Autor

swiece kable wymienione rok temu , tak jak wczesniej wspomnialem , zawsze ladnie odpala , dodam rownież ze jak chce gwaltownie ruszyc kapora przypalic :P trzeba go wkrecic do 4tys bo tak to chyba sie zadlawi

i jak wspomnaile wyrzej blad na climatronicu 4.3

Dodam rowniez ze raz mialem przypadek jak jechalem trase kolo 300km , to auto zaczelo szarpac strzelac ledwo pod gorke podjechalem , jak by mialo z 20km , jak wrocilem do domu auto zgasilem , na drugi dzien odpalilem i wszystko bylo jak dawniej ,

Opublikowano

Pozostaje sprawdzić też pompkę paliwowa i szukanie nieszczelności może jakiś wąż podciśnienia

Opublikowano

A jak spalanie wychodzi?

Opublikowano
  • Autor

spalenaie za 50zl ponad 100km ,tez myslelm o pompie paliwie ale kiedys mi sprawdzali cisnienie niby ok , wymienie jeszcze uszczelke pod korektorem i dam znac

Opublikowano

A sonda, ok?

Opublikowano
  • Autor

sonda tez podroba byla wymieniana ale bledow nie ma

Opublikowano

Moj tez jest mułowaty do 3800obr pozniej dostaje tak jakby kopa....

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
  • Autor

dokladnie , tak samo ja mam :/

lukasz2107 , a moze odlaczyc dla testu czujnik temperatury i zobaczyc jak bedzie ? , kiedys w peugeocie 106 mialoem padniety czujnik , ale tam byly inne objawy auto po rozgrzaniu nie chcialo odpalac , po wymianie jak reka odjal

a sa jakies klapki w kolektorze dolotowym?? bo siedze na forum i ktos pisal "U mnie winny był jedynie przewód od podciśnienia - przetarł się delikatnie. Jednak podobno często padają tam membrany w siłowniku. Warto zdjąć osłonę i sprawdzić, czy siłownik pracuje przy dodawaniu gazu" , tylko u mnie nie ma zadnej oslony;/