Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AJM] Słyszalny, głośny świst turbiny (po zakupie było cicho)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

MAM PYTANIE MOJA TURBINA ZACZELA PRZY DODAWANIU GAZU SWISZCZES CO POWINIENEM ZROBIC CZY WYMIENIC JA?

* czy czytałeś regulamin ? w newbie zadałeś pytanie o turbinę, tutaj źle nazwałeś wątek i piszesz WIELKIMI LITERAMI - wszystko niezgodne z regulaminem forum. Dodatkowo nawet nie jesteś w stanie określić w profilu auta, którym jeździsz (AVF nie było w B5 i jeszcze z 1999 roku). Bardzo proszę zapoznaj się z regulaminem - Łukasz

Opublikowano

Świst turbiny w 1.9 to normalne :good:

Opublikowano

zawsze przy dodaniu gazu świszczy czy czasami słyszysz takie dźwięki?

BTW nie krzycz :chytry:

Opublikowano
  • Autor

Ale przy kupieniu nie wydawala zadnego dzwieku

Opublikowano

czyli zaczyna mówić papa

Opublikowano

ja tam u siebie też słyszę świst w pewnym zakresie obrotów, ale dmucha dobrze więc się nie przejmuje :wink4:

Opublikowano

Na to czy turbina bedzie swiszczała czy nie to reguły nie ma..., znam przypadek gdzie ten dzwięk pojawił sie przy nowej (regenerowanej) turbinie, a na starej była cisza.

Opublikowano

Mi też świszczy ;P Śmiga bdb :)

Opublikowano

Mi też świszczy i to mocno :naughty: Dodam że w kacie jest rurka :kox: Oliwki nie pije, logi robiłem i jest bardzo dobrze więc czym się martwić :gwizdanie:

Opublikowano

Moja nie swiszczy, a szkoda bo chcialbym, lubie ten dzwiek. Brat mial Voyagera 2,5 w ktorym bardzo bylo slychac turbinke, ale jak go dostawalem w rece i slyszalem ten swist to nie moglem zdjac nog z gazu :evil:

Opublikowano

a w końcu jaki masz silnik ?

Opublikowano

byc, moze. twoje ucho osluchalo sie z silnikiem i teraz wychwytujesz odglos pracy turbiny.

natomiast turbina z bezglosnej moze zaczac wydawac dzwieki, w sytuacji gdy uszkodzeniu ulegnie wirnik albo turbiny albo kompresora- moga wystapic pekniecia oraz deformacje zmieniajace ich aerodynamike prowadzace do wydawania przeroznych dzwiekow.

zwracaj uwage na zuzycie oleju.

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Mi świszczy na luzie,jak włączę silnik(nie od razu tylko po kilkunastu sekundach) , im większe obroty tym cichnie-tak przy 1700-1800 obr. i nie świszczy...dopiero jak bez gazu stoi to świst(typowo powietrzny słychać)

żadnych błędów na kompie, śmiga idzie ładnie...i nie wiem właśnie czy się martwić czy się zluzować;)

może ktoś tak miał???

Opublikowano

MAM PYTANIE MOJA TURBINA ZACZELA PRZY DODAWANIU GAZU SWISZCZES CO POWINIENEM ZROBIC CZY WYMIENIC JA?

Jeśli tak nie było a jest, to masz dziurę w dolocie. Szukaj.

Opublikowano

:good:Dopisany: 28 Lipiec 2009, 13:53[/size]_________________________________________________jak niema świstu to turbina umarła a tak jest o.k

Opublikowano

panowie a co myślicie o tym.. w czasie jazdy turbinka gwizda normalnie, jest ok. Na postoju na biegu jalowym czasem sama sie tak załączy ze gwizda, a jak dodam mocniej gazu zeby przegazowac to zaraz cichnie i znowu nie slychac. Jak sprawdzic czy z turbiną jest wszystko w porządku i czy ciągnie tak jak powinna? Mam wrazenie ze jak dochodzi do 1900 obrotów to lekko zamula :/

thx

Opublikowano
:vaglogi: