Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ANB] Wymiana kierownicy na nowy model ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kiere pewnie przykręcisz ale moze być problem z air bag-iem, mam tu na myśli kostke do poduszki, ale osobiście czegoś takiego bym nie robił.

Opublikowano

Nie wydaje mi się żeby ta kiera pasowała do B5.

Opublikowano

kup sobie z S-LINE oryginalną jest ładniejsza i nie bedzie problemu z przeróbkami :wink4:

Opublikowano

Kolego, nie sądzę że będzie pasowała ta kierownica, poza tym wcale nie jest taka ładna... w tym temacie popietam przedmówcę, kup kierownicę S-line, jest o wiele ładniejsza. :)

Opublikowano

a panowie jak bedzie wygladala przekladka s-line przed liftowej na s-line po lifcie? nowsza bardziej mi sie podoba. rozni sie chyba wieloklinem a jak z polaczeniem "jaska"?

Opublikowano

Kirownica nie wejdzie :decayed:

Na spota Warszawskiego wpadł kiedyś koleś , który podrezał taką kierownice :kox: :kox:

Przeszczepił wieloklin ... i jeszcze udało sie podłączyć sterowanie radiem :naughty:

Tylko zamiast poduchy wsadził zaślepkę :naughty:

Opublikowano

zamiast przeszczepu mozna tez zastosowac tzw. przejsciowke wieloklinu. zamontowalem taka do mojej poprzedniej B4 i zalozylem kiere 4ramienna z A4 po lifcie. tez jednak nie podlanczalem airbaga

Opublikowano

zamiast przeszczepu mozna tez zastosowac tzw. przejsciowke wieloklinu. zamontowalem taka do mojej poprzedniej B4 i zalozylem kiere 4ramienna z A4 po lifcie. tez jednak nie podlanczalem airbaga

O..a możesz napisać gdzie taką przejsciówke można kupić ?

Opublikowano

I słusznie zrobiłeś - wygląd kierownicy ważniejszy od bezpieczeństwa.

Opublikowano
I słusznie zrobiłeś - wygląd kierownicy ważniejszy od bezpieczeństwa.

a gdzie masz napisane ze przed zmiana mialem airbag? :cool1:

Opublikowano

A były wogóle A4 bez poduszki kierowcy ???

Opublikowano

Nie było, ale zaślepki są.

Opublikowano
  • Autor

witam mam pytanie z jakim rozmiarem wieloklinu mam szukac kierownice po namysle i radach zdecydowalem sie kupic na allegro ta od s-line. Nie wiem za bardzo czym sie roznia te przed liftem s line a po lifcie to po 1, a po 2 jak sprzedaja na allegro nie pisza rozmiaru wieloklinu. Chcialbym wiedziec jaki u mnie w aucie jest mam audi rok 97 avant. Dzieki za odpowiedzi.[br]Dopisany: 25 Listopad 2008, 00:35_________________________________________________aha co do zaslepek sa bez problemu do kupienia na allegro np.:

http://www.allegro.pl/item478388892_kowal_airbag_zaslepka_audi_a3_a4_a6.html#gallery

oraz ladniejsza zaslepka

http://www.allegro.pl/item483560644_audi_a4_zaslepka_typu_airbag_gwar_rachunek.html#gallery

Opublikowano

przed liftem: http://moto.allegro.pl/item472663679_audi_a3_a4_kierownica_s_line_air_bag.html

po lifcie: http://moto.allegro.pl/item482767176_audi_a6_a4_kierownica_z_bagiem_trojramienna.html

co do tego jaki masz wieloklin to zmiana byla wlasnie w 97r ale nie wiem w ktorym miesiacu.

jesli teraz masz kiere taka(ta po lewej):http://moto.allegro.pl/item486166862_kierownica_audi_a4_i_80_b4_poduszka_airbag_tasma.html to masz przed liftem.

jesli taka:http://moto.allegro.pl/item486261792_skorzana_kierownica_z_poduszka_audi_a4_98_r.html to po lifcie

A4 bez poduch nie ma ale ja pisalem o B4. mialem w niej wczesniej trojramienna kierownice od S2 ktora nie ma poduchy

Opublikowano

Jak chcecie to zrobić porządnie to przy przejściu na polift kupujcie kiery razem z kolumnami kierownicy wystarczy przykręcić stacyjkę i wszystkie śróby pasują. Wtedy nie potrzeba żadnych przejściówek itp.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

wszystko fajnie ale ja ten problem co kolega razk mam dopiero teraz i linki z allegro już dawno nieaktywne. :(

podepnę się więc bo mam dokładnie ten sam problem. mam avanta z 1997 i jak widać mam już trochę nagrzebane i zdziwiłem się że kiera wciąż stara. Poszperałem więc na allegro i znalazłem trójramienna od s ale pan przez telefon poinformował mnie że właśnie tak się załatwił i kupił ją dl audi z 1995r. Wwarsztacie powiedziano mu że da się ją zamontować ale że koszty, i że odradzają.

Wiem już że mam stary model kiery z przezd lifta i pewnie ta co chce kupić jest po lifce. pytanie brzmi czy jest możliwe że ja mimo że mam stary model jak facet z 1995 rocznika to że mam poprawny wieloklin aby zamontować tą od s-ki? czy istnieje możliwość stwierdzenia jaki mam wieloklin nie ściągająć kiery?

pozdro

didas13 i -----blue line------>

Opublikowano

Witam jeśli ktoś byłby zainteresowany zakupem takiej redukcji z dużego wieloklinu na mały <kierownica po lifcie od 97> to posiadam taki, kiedyś szwagier napalił sie na zmianę kiery po lifcie i zakupił redukcje wszystko pięknie kierownica załozona tylko problem z poduszka nie pasują chyba kostki i zrezygnował założył stara.img0003o.jpg

img0007d.jpg

img0006.jpg