dawid332 Opublikowano 20 Lutego 2016 Opublikowano 20 Lutego 2016 Witam , mam bład na climatroniku 4.3 Czujnik temperatury w kanale świeżego powietrza, czasem przerwajakie sa skutki zle dzialajacego czujnika http://www.directupload.net/file/d/4269/u6vbyuba_jpg.htm hmm??
Nazek Opublikowano 21 Lutego 2016 Opublikowano 21 Lutego 2016 (edytowane) Mam dokładnie ten sam błąd, dzisiaj sprawdzane. Czytałem, że ten błąd może wpływać na pracę klimatronika.Samochód pokazuje mi zwykle temperaturę zewnętrzną między -40 a -50*CCzujnik zewnętrzny (G 17), pokazywał prawidłową temperaturę. Czy też masz takie odczyty temperatury zewnętrznej? Edytowane 21 Lutego 2016 przez Nazek
dawid332 Opublikowano 21 Lutego 2016 Autor Opublikowano 21 Lutego 2016 myslalem ze wplywa na prace silnika
karol24 Opublikowano 1 Marca 2016 Opublikowano 1 Marca 2016 Poszukajcie sprawnych czujników (koszt 10-20 zł) i sprawdźcie co wtedy pokaże klimatrinik. Miałem walnięty zewnętrzny pod zderzakiem (pozostałe sprawne) wywalało błąd i temperatura świrowała (klimatronik grzał jak chciał). Później padł ten na podszybiu, ten za radiem i na koniec pokazał się błąd czujnika w klimatroniku Wymieniłem na używki bo w ASO to ok 80-100 zł takie przyjemności. Teraz został mi tylko błąd czujnika klomatronika ale wszystko chodzi jak trzeba, więc nie ruszam widocznie jeden może być walnięty i jakoś sobie komp poradzi z pozostałymi wartościami, żeby klima działała prawidłowo.
Nazek Opublikowano 1 Marca 2016 Opublikowano 1 Marca 2016 Mój już wymieniowy, ten w kanale świeżego powietrza (ok. 30zł z przesyłką) i już mam normalne odczyty temperatury, ale błąd w klimatroniku został.
karol24 Opublikowano 1 Marca 2016 Opublikowano 1 Marca 2016 Wątpię czy znalazł by się używany z dobrym czujnikiem.
Kenek_2005 Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Wątpię czy znalazł by się używany z dobrym czujnikiem. Witam mam podobny problem--Vag pokazuje błąd--00787 Czujnik temperatury poboru świeżego powietrza G89 Wskazuje tęperaturę -49 0C Jak nazywa się fachowo ten czujnik ? Z góry dziękuję za odpowiedz. Mój już wymieniowy, ten w kanale świeżego powietrza (ok. 30zł z przesyłką) i już mam normalne odczyty temperatury, ale błąd w klimatroniku został. Witam-- gdzie go kupił kolega za 30zł ?
Rekomendowane odpowiedzi