Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Kod 17965 Tryb awaryjny po przekroczeniu 3500-4000 obr.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam . Gdy jadę na 3 biegu i mam 4000 obr wpada w tryb awaryjny. To samo występuje przy biegu 4 i gdy wchodzi na 3000 obr. Po podjęciu kompa wyskakuje błąd 17965 Przeładowanie turbosprężarki. Wymieniłem zawór n75 na nowy firmowy zawór i dalej to samo. Czy to jest wina turbiny? Czy może gruszka ma coś wspólnego . Przewody podciśnieniowe wymienione wszystkie.

Opublikowano

Może być, że gruszka jest już zgnita np, ale równie dobrze geometria może stać w miejscu. Najlepiej zrób loga 11BS i dynamiczne.

Opublikowano
  • Autor

mam możliwość zrobienia zapisu z jazdy bo nie posiadam vcds ale mam texe za to. Jutro zrobie i wstawie

Opublikowano

No i co było tego przyczynom? wiadomo coś?

Opublikowano
  • Autor

witam robiłem test podczas jazdy. Na wykresie jest przedstawiony moment gdy wpada mi w tryb awaryjny przy 3000 obr na 4 biegu. http://www.fotosik.pl/zdjecie/1d311bbc46eac7f6

wymieniałem zawór n75 i na nim jest to samo. W przeciągu tygodnia postaram sie rozebrac turbine i zobaczyc czy czyszczenie pomoże i czy gruszka jest sprawna. Przeczyszcze też kolektor bo egr wyglądał tak: http://www.fotosik.pl/zdjecie/a65bac0f174938cf

Przepraszam za jakość zdjecia ale nie mam mozliwosci zrobienia lepszego.

ustalone cisnienie doładowania : 2346

rzeczywiste cisnienie doładowania 2984

Opublikowano

Zabrudzone kierownice, czyszczenie rozwiąże problem.

Opublikowano
  • Autor

dziękuje wam za pomoc od jutra zaczynam walkę . Jak rozbiore turbinę porobie zdjecia i dam znać czy pomogło

Opublikowano

Dziękuję za odpowiedz lukaszooo... upewniam sie ale wszystko wskazuje właśnie na to co piszesz ;) Ja już czyściłem EGR + kolektor dolotowy był brudny ale nie aż tak jak widać u kolegi... masakra ;) tak czy tak nie pomogło ale na pewno było warto i nie zaszkodziło... czyli w takim razie trzeba będzie wyczyścić jakoś te kierownice od turbiny jeśli sie da to prosił bym o wstawienie zdjęć + jakiś opis demontażu itp. bo też mnie czeka to samo a jeśli chodzi o spr. związane z mechanikom to jestem zlekka zielony i lepiej by było widzieć co i jak itd, wiadomo że jeśli sie da coś zrobić samemu to lepiej :) pozdrawiam!

Opublikowano

Wszystko jest na forum, poszukaj a znajdziesz. Jeśli nie masz pojęcia do mechaniki to sie za to nie bierz.

Opublikowano

Szukałem ale nie moge znaleść... widocznie przeoczyłem ;) jeśli mogł byś podać jakiś namiar był bym b. wdzięczny... a jeśli chodzi o mechanike to zależy co jest do zrobienia... jeśli jest jakiś opis i zdjęcia to myśle że sobie poradze... potrafie to i owo nie mam dwóch lewych rąk :) Era zdrówka!

Opublikowano

Widziałem już ten filmik ale mimo wszystko dziekuje :) mam jednak pytanie czy w 1.9 130km AWX tez trzeba uniesc silnik zeby wyciagnac turbine czy nie ma z tym problemu? i czy w srodku wyglada to tak samo jak na tym filmiku? z gory dzieki za odp. pozdrawiam!

Opublikowano

Silnika nie unosisz ale z wyjeciem turba i rozpolowieniem mozesz moec problemy wiec radze zaplacic te 150-200zl i nie robic sobie problemu.

Opublikowano

Łukasz wie co gada, miałem napisać to samo wczoraj ale się powstrzymałem.

Wczoraj cały dzień męczylismy mojego awx i to niestety nie jest już robota dla Laika

Opublikowano

Najgorszy ból to rozkręcić gorącà strone turbo bez palnika nieobejdzie sie.

Opublikowano

Ja mieszkam w hiszpani tutaj oddać auto do mechanika to lepiej sie zastanowic 5 razy hahha no ale znam też polaka mechanika i to on jako pierwszy mi mowił że bankowo są zapieczone kierownice turbiny... tak jak pisałem lukaszooo że sie upewniam tu i tam :) a i mialem nadzieje że morze jakoś coś sie da z tym zrobic samemu ale tak przypuszczalem ze nie bedzie latwo ;) to juz nie egr ani kolektor... no nic... tak czy inaczej raz jeszcze bardzo dziekuje za pomoc... bynajmniej wiem co robic :) pozdrawiam!

Opublikowano

Na 99% trzeba wyciągać turbo i czyścić zmienną geometrię.

Też przechodziłem przez ten kod błędu :)

Jak ktoś będzie Ci to robił to niech wyczyści turbo, zawór EGR, dolot.

Mile widziane założenie nowych przewodów podciśnienia.

PS. Załóż stary oryginalny elekrozawór jak jesr sprawny.

Opublikowano
  • Autor

Dzisiaj złożyłem turbinę i zrobiłem jazdę próbną. Problem minął . Zobaczymy po czasie jak pojeżdżę czy problem nie powraca. Moja turbina i kolektor wyglądały tak:

http://www.fotosik.pl/zdjecie/829fa878d4377958

http://www.fotosik.pl/zdjecie/3c71c74b40dd59fa

http://www.fotosik.pl/zdjecie/ff9601f02a75b766

http://www.fotosik.pl/zdjecie/7861ea48b7b2534f

U mnie nie było zbytnio problemu z odkręceniem troche oleju penetrującego i poszło. Autko ma 300 tys . Czyściłem naftą i preparatem do mycia silnika. Kolektor ciężko umyć ale troche zabawy i mam nadzieje że błąd już się nie bedzie pojawiał. Dziękuje za pomoc!! pozdawiam

Opublikowano

No fakt miało prawo się zacinać :grin:

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Temat do ogarniecia :) nie bylo latwo wyciagnac turbo i je rozpolawiac ale jakos mi sie udalo i pozbylem sie problemu... fakt ze bez palnika ani rusz ;) odradzam tym co nie bardzo w tych tematach bo mozna latwo cos uszkodzic... mnie sie ukrecila rurka ta od oleju tak ze wpadlem na delikatne koszty... ale napewno zaoszczedzilem wiecej jak poplynolem no i samemu sie zawsze robi dokladniej :) pozdr!