leewang Opublikowano 26 Lutego 2016 Opublikowano 26 Lutego 2016 Witam, Obecnie posiadam prawie dwu letniego samsunga S4, jestem z niego zadowolony, ale chciałbym przesiąść się na coś nowszego. Jako że wychodzi S7 na dniach, to cena S6 powinna troszkę spać. Na telefon chciałbym przeznaczyć około 1500zł, dlatego wybór padł na S6. Może ktoś ma, używa i może podzielić się wrażeniami? Może lepiej kupić coś innego? Pozdrawiam
aborygen Opublikowano 26 Lutego 2016 Opublikowano 26 Lutego 2016 Witaj. Miałem Galaxy S4 black edition - fajny, w miarę szybki i fajnie leżał w dłoni Teraz mam S6 i jest super - polecam Tył szkło więc od razu polecam kupić folię/szkło - najlepiej cały kpl
Krumak Opublikowano 26 Lutego 2016 Opublikowano 26 Lutego 2016 (edytowane) Używam i jestem bardzo zadowolony. W S6 w końcu jakość jest taka, jakiej należałoby oczekiwać od topowego modelu. Używam zwykłej wersji, gdyż zakrzywiony ekran z edge nie jest mi do niczego potrzebny. O wyświetlaczu nie będę się wypowiadał bo to najwyższa światowa półka, ma świetny aparat, pracuje bardzo płynnie bez lagów i opóźnień. Jedynym minusem dla mnie był brak slotu na kartę pamięci, ale obszedłem to pendrivem Kingston MicroDuo. Nie używam żadnego etui czy też szkła zabezpieczającego, a telefon po prawie roku nadal wygląda jak nowy. Obecnie czekam już na dostawę S7... Edytowane 26 Lutego 2016 przez Krumak
leewang Opublikowano 26 Lutego 2016 Autor Opublikowano 26 Lutego 2016 Dzięki koledzy, to nie mam już wątpliwości co do przesiadki Właśnie bólem dla mnie było słabe wykonanie w S4, klapka z tyłu bardzo szybko się rysowała. Co do wyświetlacza i Gorilla Glass to nie wiem jak się sprawuje, bo mam od nowośći folię na ekranie. Nie było jej widać, więc zostawiłem tak jak jest. Czytałem opinie że S6 lubi zamulać po pewnym czasie, czy odczuliście jakieś problemy z softem, jakieś zawieszanie? Pozdrawiam
Krumak Opublikowano 26 Lutego 2016 Opublikowano 26 Lutego 2016 (edytowane) W S4, S5 czy też S6 nie uświadczyłem nigdy zamulania. Wystarczy raz na jakiś czas użyć aplikacji Smart Menadżer i nie ma żadnych problemów. Co do jakości to jest przepaść w porównaniu do S4 i S5. Edytowane 26 Lutego 2016 przez Krumak
leewang Opublikowano 27 Lutego 2016 Autor Opublikowano 27 Lutego 2016 Ja chcialbym kupic zwyklego, bez edge.
tomek2803 Opublikowano 27 Lutego 2016 Opublikowano 27 Lutego 2016 Dla mnie EDGE źle leży w dłoni. Jak chcę go pewnie trzymać np. podczas jazdy samochodem to dotykam zakrzywionych krawędzi i użytkowanie jest utrudnione. Polecam bardziej zwykłą S6 niż S6 EDGE.
M4ssive Opublikowano 27 Lutego 2016 Opublikowano 27 Lutego 2016 (edytowane) Na niektóre etui trzeba uważać. Np te z klapkami. Potrafią porysowac ekran. Ja używam etui spigena i jestem zadowolony. Mogę tel pewnie złapać. Edytowane 27 Lutego 2016 przez M4ssive
leewang Opublikowano 28 Lutego 2016 Autor Opublikowano 28 Lutego 2016 M4ssive, coś takiego? http://allegro.pl/etui-sgp-spigen-neo-hybrid-samsung-galaxy-s6-i5222375767.html Właśnie oglądałem wersję Edge w sklepie i wydawało mi się że bardziej będą przeszkadzały niż pomagały w użytkowaniu telefonu te zagięte krawędzie.
M4ssive Opublikowano 28 Lutego 2016 Opublikowano 28 Lutego 2016 Ja wolałem ten model : http://allegro.pl/etui-spigen-ultra-hybrid-do-samsung-galaxy-s6-edge-i5255898979.html Jest smukły, dobrze chroni, ma przeźroczyste plecki i idealnie dopasowany. Dają folie dodatkowo na tył.Mam kolor metal slate i z ciemnym fajnie pasuje. Nie pogrubia zbytnio telefonu. Na początku też zdarzyło mi się dotykać krawędzie np. gdy pisałem esy, a teraz tego nie ma.
leewang Opublikowano 28 Lutego 2016 Autor Opublikowano 28 Lutego 2016 Ok dzięki za odpowiedź. Też coś takiego kupię.
Rekomendowane odpowiedzi