Patryk41 Opublikowano 27 Lutego 2016 Opublikowano 27 Lutego 2016 (edytowane) Pacjent to audi a4 6 1.9tdi 130km avf. Od trzech dni dzieję się coś dziwnego : podczas delikatnej jazdy z prędkością 50km na 4tym biegu czuć jednorazowe przerwanie co jakiś czas oraz przy ostrym butowaniu nie zawsze ale nie raz czuć takie przerwanie jakby zadławienie. Podpiąłem vaga żadnych błędów, logi też wszystko ok moim podejrzeniem jest egr. Niby na vagu na postoju pokazuje 84,9% czyli jest otwarty a przy przyspieszaniu pokazuje 4.8% czyli zamknięty i wszystko było by ok ale gdy zdjąłem wężyk od egr a kolega robił przegazówki to wartości na kompie się zmieniały a żadnego podciśnienia nie było w wężyku?? Ps: auto jest też tak jakby trochę przymulone ale nie kopci podczas butowania, jedynie przy porannym odpalaniu delikatnie ale w tdi to raczej norma Edytowane 27 Lutego 2016 przez Patryk41
greg2505 Opublikowano 28 Lutego 2016 Opublikowano 28 Lutego 2016 zdejmij z egr wężyk i zaślep go śrubką,wtedy pojeździj czy jest różnica ,mój tak nieraz szarpnął ,po odpięciu zaworu szarpanie znikło
Patryk41 Opublikowano 28 Lutego 2016 Autor Opublikowano 28 Lutego 2016 Rozumiem że jeżeli zdejmę wężyk to wtedy egr jest w pozycji na maksa zamknięty? czyli silnik dostaje tylko świeże powietrze z dolotu?
lukaszooo Opublikowano 28 Lutego 2016 Opublikowano 28 Lutego 2016 Prościej zrobić loga 03 BS i bedzie widać czy egr pracuje.
Patryk41 Opublikowano 2 Marca 2016 Autor Opublikowano 2 Marca 2016 Po zdjęciu wężyka i jego zaślepieniu śrubką autko odżyło jest moc i nic nie przerywa. Czy można tak jeździć z zaślepionym wężykiem czyli odłączonym egr??
greg2505 Opublikowano 2 Marca 2016 Opublikowano 2 Marca 2016 (edytowane) Ja tak jeżdżę ze 2 lata i nic się nie dzieje,dodatkowo wywaliłem rurkę łączącą egr z kolektorem i założyłem zaślepki Edytowane 2 Marca 2016 przez greg2505
Rekomendowane odpowiedzi