Minerseth Opublikowano 28 Lutego 2016 Opublikowano 28 Lutego 2016 Z prawej strony silnika: http://zapodaj.net/d45575aa93a72.jpg.html Z lewej strony silnika: http://zapodaj.net/14e599a1f92d4.jpg.html Olej nie kapie na ulicę, czy takie pocenie się jest groźne? Jestem za granicą w Polsce będę za 5dni.
Mateuszek1001 Opublikowano 28 Lutego 2016 Opublikowano 28 Lutego 2016 To nie czasem z EGR sie leje ? Nie masz sie czym martwić, spokojnie dojedziesz. Niektórzy tak latami jeżdzą
Minerseth Opublikowano 28 Lutego 2016 Autor Opublikowano 28 Lutego 2016 Dzieki. I tak będę to robił bo tak być nie może dużo babrania się tym?
Mateuszek1001 Opublikowano 28 Lutego 2016 Opublikowano 28 Lutego 2016 Jeśli to EGR, to miła robota. Wymiana uszczelek i tyle. Problem może być z odkręceniem śrub od tej rurki łączącej kolektor wydechowy z egr
lukaszooo Opublikowano 28 Lutego 2016 Opublikowano 28 Lutego 2016 Turbina puszcza olej i wycieka na złączce dolotu po prawej strony a reszta przez EGR. Wymiana egr jest dość droga a zamienniki słabej jakości, ja to zaślepia i nie cieknie. Olej w dolocie to norma w tym silniku nawet z nową turbiną, wyczysc wszystko, kontroluj ubytek oleju na bagnecie jeśli bierze ok 500ml od wymiany do wymiany to nie wnikaj.
mariuszbyd Opublikowano 29 Lutego 2016 Opublikowano 29 Lutego 2016 (edytowane) prawa strona leci z łączenia rury która idzie do IC na czujnik (mam to samo) spryskaj to co jakiś czas zmywaczem uniwersalnym i wyczyść po prostu, a lewa strona egr leci bo to ten sam układ, 2 opcje jeśli takie coś się zebrało w nie długim czasie to turbo leje, jeśli jeździsz tak od x czasu i dalej to samo to znaczy ze zbiera się już tam długo czas z opartów które idą z odmy. bez stresu jeździć wyczyścić, i tyle, egr zaślepić (jakbyś chciał mam zaślepki) Edytowane 29 Lutego 2016 przez mariuszbyd
Rekomendowane odpowiedzi