alvarokr Opublikowano 23 Listopada 2008 Opublikowano 23 Listopada 2008 Witam. Odkąd spadła temperatura poniżej 0 to moja A4 1.9 (AWX) 130PS przy odpalaniu po całej nocy stania na mrozie zachowuje się tak jakby odpalał na 3 gary ale jest to dosłownie tylko na początku czyli przez około 2 sekundy..potem już jest normalnie..zgasze i po ponownym odpaleniu już jest ok. Wcześniej gdy było ciepło było OK. Moje pytanie brzmi..Czy to normalne zachowanie? Dziękuje Pozdrawiam
Musashi Opublikowano 23 Listopada 2008 Opublikowano 23 Listopada 2008 a niby po czymsadzisz ze na 3 gary??? swiece dzialaja? VAG- podlaczany byl?
alvarokr Opublikowano 23 Listopada 2008 Autor Opublikowano 23 Listopada 2008 Po czym sądze? hmm . Tak mi się wydaje..potrzęsie budą i tak nierówno zaklekocze.. Świece myśle ze działają ..spiralka poświeci chwilke i gaśnie..wtedy pale. Vaga nie podłączałem. Nie robiłem nic w tym kierunku..pytam bo myślałem ze może u was jest po długim postoju na mrozie też odpala tak troszke inaczej..
Musashi Opublikowano 23 Listopada 2008 Opublikowano 23 Listopada 2008 to ze spiralka poswieci, nie znaczy ze dzialaja. gdy jest zimno, silnik zawsze zapali bardziej twardo w pierwszym momencie.
bintom Opublikowano 23 Listopada 2008 Opublikowano 23 Listopada 2008 Tez mi sie dzisiaj cos takiego stalo. Doslowanie na sekunde lub maks 2 . Swiece wszystkie wymienialem z miesiac temu na BERU. przed zamontowaniem kazda byla sprawdzona.
Gość mmcv Opublikowano 24 Listopada 2008 Opublikowano 24 Listopada 2008 jak dla mnie to ewidentnie swiece. Za krotko grzeje ktoras albo jest za slaba. Nie ma wystarczajacej temperatury stad moze nie zapalac na ktorys gar. po 2 3 sek silnik sam zlapie. Mialem podobny problem w vectrze 2.2 dti czasem jej sie zdarzylo nie zapalic na ktorys gar,ale to bylo sporadycznie.
alvarokr Opublikowano 14 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 14 Grudnia 2008 Też tak myślałem ze to któraś świeca nawala..ale czekałem na wasze podpowiedzi..dziękóweczka..w czwartek lub piatek kupie świece i powymieniam..[br]Dopisany: 25 Listopad 2008, 14:48_________________________________________________Oki świece wymienione i teraz dwa słowa o tym jak autko zachowuje się przy odpalaniu po dłuższym postoju na mrozie..mianowicie PALI SUPER problem ustał ..świece wymieniłem na BERU ..dodam że trzon grzewczy w tych nowych świeczkach jest troszkę krótszy niż w tych które wymieniłem też BERU. Wielkie dzięki POZDRAWIAM
Rekomendowane odpowiedzi