rafik5544 Opublikowano 10 Marca 2016 Opublikowano 10 Marca 2016 Witam mam problem z tempomatem otóż,podczas jazdy np 80 km/h chce włączyc tepomat,probuje i tak i tak ale on nie reaguje,na komputerze nic mi nie wyswietla ze jest jakis blad ale tez nie wyswietla ze tempomat jest włączony,moze ja zle to robie ale jesli nie to gdzie moze lezec problem:)?
kamil-vag Opublikowano 10 Marca 2016 Opublikowano 10 Marca 2016 (edytowane) Jeśli masz dostęp do VAGa możesz sprawdzić czy manetka działa (przyciski) i czujnik hamulca i sprzęgła... Odpalamy VAG-a Wchodzimy w[01 engine] - silnik ... czekamy na odczyt wszystkich wartości...Wbieramy [08 Means Block] - wartości mierzone,wybierz kanał 006 [GO]W drugim okienku powinny być widoczne trzy zera (000)Po wciśnięciu pedału sprzęgła oraz hamulca zera powinny zamienić się w jedynki (naciskając samo sprzęgło zmienia się pierwsze zero, naciskając hamulec dwa ostatnie zera) ; czyli naciskając równocześnie sprzęgło i hamulec wyświetlona wartość to 111 W przypadku gdy wartości się nie zmienią, jest "walnięty" czujnik położenia sprzęgła lub hamulca. http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/Checking_Cruise_Control_using_Measuring_Values#Checking_Cruise_Control_using_Measuring_Blocks Edytowane 10 Marca 2016 przez kamil-vag
rafik5544 Opublikowano 10 Marca 2016 Autor Opublikowano 10 Marca 2016 nie mam dostepu,czyli najlepiej jechac pod komputer?
jedrus1 Opublikowano 10 Marca 2016 Opublikowano 10 Marca 2016 Nie każdy warsztat potrafi to zdiagnozować bo najczęściej komputer nie pokazuje żadnych błędów ale na bank do wymiany czujnik pod pedałem hamulca i czujnik pod pedałem sprzęgła. Przerabialem to kilka lat temu. Wysłane z mojego SM-A700F przy użyciu Tapatalka
jedrus1 Opublikowano 10 Marca 2016 Opublikowano 10 Marca 2016 Po kilkadziesiąt zł za każdy czujnik. Wysłane z mojego SM-A700F przy użyciu Tapatalka
rafik5544 Opublikowano 11 Marca 2016 Autor Opublikowano 11 Marca 2016 Bardzo skomplikowane jest wymiana takiego czegoś?
Audi AS4 Opublikowano 12 Marca 2016 Opublikowano 12 Marca 2016 Tak jak kolega kamil- vag napisał należy sprawdzić czujnik sprzęgła i hamulca, u mnie po wymianie tych czujników okazało się, że manetka nie załącza układu więc to proponuje również sprawdzić
Rekomendowane odpowiedzi