kfulko Opublikowano 12 Marca 2016 Opublikowano 12 Marca 2016 Witam kolegów, nie wiedziałem gdzie zacząć ten temat więc zacząłem tu. Mam już jakiś czas Audi a mam problem z cofaniem . Mam zamiar zamontować czujnik parkowania do mojej czerwonej strzały i trapi mnie kilka pytań odnośnie montażu. Czy można taki czujnik zamontować w dokładce zderzaka, mam hak i czy przypadkiem czujniki nie będą wychwycać haku i będą podawać złe dane? Dla przykładu coś takiego bym zamontował: http://allegro.pl/czujnik-czujniki-cofania-parkowania-4-sensory-led-i5029679757.html lub http://allegro.pl/czujnik-4-czujniki-parkowania-cofania-buzzer-buzer-i5007861540.html Co myślicie o tym pomyśle?
Viwaldi Opublikowano 12 Marca 2016 Opublikowano 12 Marca 2016 Zamontowałem parę lat temu podobny zestaw do tego z pierwszego linka. Fakt, że zamontowanie w dokładce powoduje czasami fałszywy sygnał ( bo niżej niż w instrukcji) a i "obecność" haka jest nie bez uszczerbku na dokładności wskazań. Myślę, że lepiej w zderzaku montować choć do pierwszej wersji można się przyzwyczaić.
chris061 Opublikowano 12 Marca 2016 Opublikowano 12 Marca 2016 Mam praktycznie taki zestaw i w mojej b6 śmiga ładnie. Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
iwadrian Opublikowano 12 Marca 2016 Opublikowano 12 Marca 2016 Montowałem zestaw jak w pierwszym linku. W zestawie są skośnie scięte podkładki którymi możesz ustawić kąt czujników. Montując nisko będziesz musiał je lekko ku górze skierować aby podłoża nie czytały. Sprawa haka, potestuj co i pod jakim kątem łapią na sucho przed montażem.
kfulko Opublikowano 13 Marca 2016 Autor Opublikowano 13 Marca 2016 (edytowane) Wiecie, montaż w dokładce zderzaka by wyglądał bardzo fajnie, nic nie rzucało by się w oczy jak w montażu w zderzaku. Jeszcze żeby kolor czerwony na aukcji pokrywał by się z tym jaki mam zderzak to był bym w siódmym niebie i bym się nie cykał. Edytowane 13 Marca 2016 przez kfulko
kfulko Opublikowano 14 Marca 2016 Autor Opublikowano 14 Marca 2016 Będzie cieplej to zakupię i zamontowanie :-)
davidoff82 Opublikowano 15 Marca 2016 Opublikowano 15 Marca 2016 Ja zamontowalem w ori dokladce pdc i jest ok. Wysłane z mojego GT-I9060 przy użyciu Tapatalka
opti Opublikowano 16 Marca 2016 Opublikowano 16 Marca 2016 Ja zamontowalem w ori dokladce pdc i jest ok. Wysłane z mojego GT-I9060 przy użyciu Tapatalka Możesz wrzucić fotkę jak to u ciebie wygląda ?
kfulko Opublikowano 16 Marca 2016 Autor Opublikowano 16 Marca 2016 Ja zamontowalem w ori dokladce pdc i jest ok. Wysłane z mojego GT-I9060 przy użyciu Tapatalka Możesz wrzucić fotkę jak to u ciebie wygląda ? Podłączam się również do pytania
davidoff82 Opublikowano 16 Marca 2016 Opublikowano 16 Marca 2016 Auto brudne... czujniki nalezy owinac raz lub dwa taśmą izolacyjna, oczywiscie tego nie widac i siedzą idealnie. Ja mam wersje tylko z buzzerem bo ten wyświetlacz mi sie nie podoba. Wysłane z mojego GT-I9060 przy użyciu Tapatalka Fotka zaraz po montazu jeszcze lapska odbite juz rok z tym smigam zadowolony. Wysłane z mojego GT-I9060 przy użyciu Tapatalka
kfulko Opublikowano 16 Marca 2016 Autor Opublikowano 16 Marca 2016 Kolego, wygląda to rzekłbym jak fabryczne. Szacun dla Ciebie. A jak z elektryką to rozwiązałeś? Przez przekaźnik czy prosto od żarówki podłączyłeś?
opti Opublikowano 16 Marca 2016 Opublikowano 16 Marca 2016 Fajnie tylko u ciebie zderzak polift i dokładka już jest "lepsza" pod ten mod a w wersji przedlift niestety już tak pięknie nie ma... trzeba byłoby dać wersję z dystansami w komplecie, bo inaczej to czujniki idą w ziemię a z dystansami już tak prawie ori nie wygląda... sterczą na wierzchu....
opti Opublikowano 16 Marca 2016 Opublikowano 16 Marca 2016 Trzeba mieć taką dokładkę ... Mówiłem o takiej , pierwsza lepsza aukcja - chodzi o zdjęcie zderzaka/dokładki.... http://allegro.pl/zderzak-tylny-tyl-lz5k-audi-a4-b5-kombi-avant-99-i6048082039.html#thumb/2
Malec Opublikowano 16 Marca 2016 Opublikowano 16 Marca 2016 są czujki "patrzące" się troszkę w górę. Być może ze zwykłą dokładką nie ściągały by wszystkiego i jakoś wygldały
davidoff82 Opublikowano 17 Marca 2016 Opublikowano 17 Marca 2016 Kolego, wygląda to rzekłbym jak fabryczne. Szacun dla Ciebie. A jak z elektryką to rozwiązałeś? Przez przekaźnik czy prosto od żarówki podłączyłeś? Dzięki! Podłączone pod żarówkę, centralka w okolicy pompki od zamka a buzzer pod nogami pasażera. Fajnie tylko u ciebie zderzak polift i dokładka już jest "lepsza" pod ten mod a w wersji przedlift niestety już tak pięknie nie ma... trzeba byłoby dać wersję z dystansami w komplecie, bo inaczej to czujniki idą w ziemię a z dystansami już tak prawie ori nie wygląda... sterczą na wierzchu.... O ile mi wiadomo sa dokładki PDC do przedlifta są czujki "patrzące" się troszkę w górę. Być może ze zwykłą dokładką nie ściągały by wszystkiego i jakoś wygldały Dokładnie takie czujniki u mnie siedzą.
Rekomendowane odpowiedzi