grzes283 Opublikowano 2 Marca 2017 Opublikowano 2 Marca 2017 Siema, słyszałem że masz 18" ze swojej na sprzedaż. Jeśli tak, to daj na PW......szukam takich ;-) Co do autka, to wszystko ok, ale lampy bym wsadził ori....;-) Pozdrawiam
m-nokian Opublikowano 3 Marca 2017 Autor Opublikowano 3 Marca 2017 Dnia 2.03.2017 o 21:00, grzes283 napisał: Siema, słyszałem że masz 18" Witam, dobrze słyszałeś ale niestety poszły dosyć szybko będą śmigały w b6 lampy... kiedyś na pewno narazie szukam magla w bdb stanie najlepiej z exeo ktoś coś zaproponuje?
m-nokian Opublikowano 9 Marca 2017 Autor Opublikowano 9 Marca 2017 Panowie doradźcie jakie dekle na felgi letnie, zwykłe okrągłe czy pełne? Byłem zgrzane na pełna ale jak założyłem to już sam nie wiem
m-nokian Opublikowano 9 Marca 2017 Autor Opublikowano 9 Marca 2017 Byłem przekonany, że pełne bedą super wyglądały ale po założeniu jakoś chyba nie pasują. Racja FroS-t te mniejsze lepsze. Tak wogule to podglądałem u Ciebie jak leży felga z takimi samymi parametrami oraz oponą 235 ale jednak zdecydowałem się na 225.
FroS-t Opublikowano 9 Marca 2017 Opublikowano 9 Marca 2017 Szeroki rant jest, jak bym wiedział że tak słabo sie naciagnie to bym inne brał, ale same opony sprawują się wysmienicie
Norbas Opublikowano 9 Marca 2017 Opublikowano 9 Marca 2017 Też małe bym zostawił Z ciemnymi listwami od razu lepiej wygląda auto
m-nokian Opublikowano 13 Marca 2017 Autor Opublikowano 13 Marca 2017 Dnia 9.03.2017 o 22:10, Norbas napisał: Z ciemnymi listwami od razu lepiej wygląda auto Podpatrzyłem u ciebie więc musi być ładnie dorzuć jeszcze cupre na przód idealnie komponuje się z tymi czarnymi listwami Przymiarka letnich 19' felg. R-line z Tiguana (5N0071499) do samego końca nie byłem pewny czy dobrze to będzie wyglądało no ale efekt przerósł moje oczekiwania.
Norbas Opublikowano 13 Marca 2017 Opublikowano 13 Marca 2017 Dokładkę to muszę na zywo obczaić Koła fajnie przypasowały daj jakąś fotkę z profilu
m-nokian Opublikowano 15 Marca 2017 Autor Opublikowano 15 Marca 2017 Dnia 13.03.2017 o 23:54, Norbas napisał: Koła fajnie przypasowały daj jakąś fotkę z profilu Z profilu nie widać efektu wklęsłej felgi. Sądziłem, że et 33 przy 9J będzie podobnie wysunięta jak w poprzednich felgach 18" z et 29 8,5J ale niestety (a może i stety) felga 19' bardziej wystaje.
Animal Opublikowano 16 Marca 2017 Opublikowano 16 Marca 2017 Bardzo fajne to koło i no jego parametry po prostu
Norbas Opublikowano 16 Marca 2017 Opublikowano 16 Marca 2017 (edytowane) Chciałem zobaczyć ja Ci siedzi natym zawieszeniu. Ty masz zmienione same springi? Widzę tył też u Ciebie mocniej siedzi. Mimo to ładnie to wygląda Edytowane 16 Marca 2017 przez Norbas
TOM3K Opublikowano 16 Marca 2017 Opublikowano 16 Marca 2017 55 minut temu, Norbas napisał: Chciałem zobaczyć ja Ci siedzi natym zawieszeniu. Ty masz zmienione same springi? Widzę tył też u Ciebie mocniej siedzi. Mimo to ładnie to wygląda Przód fajnie, ale ten tył jednak za bardzo siedzi
Norbas Opublikowano 16 Marca 2017 Opublikowano 16 Marca 2017 Wystarczy gumy zmienić pod i nad sprężyną, ewentualnie dodać ori dystsns plastikowy od 1ba...
m-nokian Opublikowano 16 Marca 2017 Autor Opublikowano 16 Marca 2017 11 godzin temu, Norbas napisał: Chciałem zobaczyć ja Ci siedzi natym zawieszeniu. Ty masz zmienione same springi? Widzę tył też u Ciebie mocniej siedzi. Mimo to ładnie to wygląda Tak same sprężyny. Powoli rozglądam się za gwintem. Akurat na tym zdjęciu miałem pełen bagaż wody na pusto jest przyzwoicie ale i tak planuje podłożyć dystans bo zawiele miejsca pomiędzy błotnikiem, a felgą nie ma.
m-nokian Opublikowano 17 Marca 2017 Autor Opublikowano 17 Marca 2017 (edytowane) Dnia 16.03.2017 o 12:16, Norbas napisał: Wystarczy gumy zmienić pod i nad sprężyną, ewentualnie dodać ori dystsns plastikowy od 1ba... Chodzi o tą podkładkę: 8E0 512 145 ? Ile podniesie tył? Zmierzyłem odległość od podłoża do błotnika i z przodu mam 63cm, zaś z tyłu 61,5cm i przydało by się chociaż o 1 cm podnieść. Edytowane 17 Marca 2017 przez m-nokian
Norbas Opublikowano 17 Marca 2017 Opublikowano 17 Marca 2017 3 godziny temu, m-nokian napisał: Chodzi o tą podkładkę: 8E0 512 145 ? Tak ona jest plastikowa i była stosowana w 1BA. Ma ona 10,2mm Ja ją zastosowałem z nową gumą 8E0512149P od 1BE/1BV i wyszło coś takiego. Dzięki całemu zestawowi (góra dystans,góra guma oraz dół guma) tył idzie w góre ~20,2mm do góry. Guma z tym nr. 8E0512297J to ta dolna pod sprężynę Ja dałem dwie nowe gumowe + plastikowy dystans. Przed zmianą tył miał 62,4cm a obecnie chyba 64cm. Przód ma 63,2cm i teraz wygląda, że jest równo Jak chcesz to wymień tylko gumowe krążki bo to też dużo daje, moje były tak wywalone, że bez dystansu była różnica Tyle, że Tobie brakuje 1,5cm... masz foto jak było przed i po Przerwa była na palec teraz na palec i pół Troszkę kozowato ale przynajmniej równo względem przodu... Powoli zaczynacie mnie denerwować z tymi letnimi kapciami i chyba jutro pożegnam się z zimą
m-nokian Opublikowano 17 Marca 2017 Autor Opublikowano 17 Marca 2017 33 minuty temu, Norbas napisał: Tak ona jest plastikowa i była stosowana w 1BA. Ma ona 10,2mm Wow dzięki za obszerne wyjaśnienie faktycznie fajnie to u Ciebie teraz wygląda. Kupie te dwie gumy i dystans jak będzie za wysoko to zostanie bez dystansu, a gumy mogły się już u mnie wytłuc. Powiedz dostane je w motoryzacyjnym czy tylko serwis? 45 minut temu, Norbas napisał: Powoli zaczynacie mnie denerwować z tymi letnimi kapciami i chyba jutro pożegnam się z zimą Wiem, że trochę szybko ale zmieniałem magiel i ściągało mnie na prawą stronę po ustawieniu zbieżność było to samo dlatego stwierdziłem, że coś nie tak z felgą. Po zmianie na letnie wszystko wróciło do normy.
Norbas Opublikowano 17 Marca 2017 Opublikowano 17 Marca 2017 Gumy masz na bank wytłuczone. Czy dostaniesz w motoryzacyjnym to nie wiem, ale gumy dół i góra powinny być. Gorzej pewnie z dostępnością dystansu plastikowego
Rekomendowane odpowiedzi