Winger Opublikowano 18 Marca 2016 Opublikowano 18 Marca 2016 Bry,Chciałem podmienić moduł centralnej elektryki.Z posiadanego przeze mnie 8K0 907 063 N na 8K0 907 063 P (obsługa grzanych foteli).Przepinam wtyczki i okazuje się, że wtyczka B nie chce wejść do nowego - inny kształt.O co chodzi? Niekompatybilne? Szukać nowej wtyczki pasującej i przepiąć do niej kable?Jest ryzyko że coś uszkodzę jak tak przepnę? Pozmieniało się tam coś w pinach? [table] Stare złącze: Nowe złącze: Wtyczka: [/table]
adel-max Opublikowano 18 Marca 2016 Opublikowano 18 Marca 2016 można potraktować tą wtykę frezem bądź wymienić samą obudowę wtyczki i wszystko będzie oki
Winger Opublikowano 18 Marca 2016 Autor Opublikowano 18 Marca 2016 (edytowane) Dzięki - przetestowane - wsio działa. Wpiąłem najpierw wtykę bez obudowy, zero błędów (poza CP). Nożem odciąłem z obudowy te wypustki zaznaczone na trzecim zdjęciu. Wtyczka wchodzi bez problemu do nowego MCE. We wtorek będę zdejmował ochronę w ASO, dam znać czy wszystko OK, ale wygląda na to, że będzie dobrze, przeniosłem kodowanie ze starego modułu, połknęło. Dziwne, że tak wtyczki przeprojektowali bez (znanego) powodu. Raz jeszcze dzięki. Edytowane 18 Marca 2016 przez Winger
andynl Opublikowano 19 Marca 2016 Opublikowano 19 Marca 2016 W liftach właśnie takie różne pierdólki pozmieniali np. podłokietniki też różnią się przetłoczeniami
Rekomendowane odpowiedzi