Minerseth Opublikowano 20 Marca 2016 Opublikowano 20 Marca 2016 Witam w swieta jadę do maniaka audi jest to mój znajomy będziemy podłączać kompiter sprawdzać błędy itd. Jestem świeżym nabywca audi od miesiąca i widzę że są jakieś hałasy przy jeździe tzn głośniej chodzi niż na początku jakie logi sprawdzić i co jest najważniejsze? Czy sprawdzenie logów i podłączenie pod komputer powie mi wszystko o aucie? Mam też drgania przy wykaczaniu silnika telepim go lewo prawo, poduszki sprawdzone. Chce zrobić logi i podłączyć pod komputer i sam mieć jakiś wiedzę co można zrobić i co posprawdza mając komputer i kabel do logów. Pozdrawiam. Audi a4 b6 1,9tdi 131konni
eryczek93 Opublikowano 22 Marca 2016 Opublikowano 22 Marca 2016 Hej sluchaj nie musisz sie za bardzo spuszczac i osobno kazda grupę testowac. W vagu jest cos takiego jak auto scan czyli wrzucasz sobie auto scan wybierasz twoj model auta i skanuje ci cale auto. Potem wyniki musisz sobie skopiowac do Worda i wchodzisz w te grupy gdzie masz bledy i je kasujesz. Wazna informacja jak nigdy nie miales z tym doczynienia - clear results w vagu po auto scanie nie kasuje bledow, aby je skasowac tak jak napisalem musisz wchodzic osobno w grupy Czy sprawdzenie powie ci wszystko o aucie ? No nie do konca, vag nie wie na przyklad co sie dzialo w tym aucie 13 lipca 2005 roku. A tak calkiem na powaznie to moze nie wszystko ale sporo usterek mozna dzieki temu zdiagnozowac
lukasz51237 Opublikowano 22 Marca 2016 Opublikowano 22 Marca 2016 Sprawdź pompki 13, 18 i 23 grupa. Kąt synchronizacji grupa 4. Możesz sie jeszcze pobawić i sprawdzić turbo egra, przepływomierz, ale to raczej nie ma nic wspólnego z głośniejszą pracą silnika. Jak kolega maniak to wie co i jak
Minerseth Opublikowano 22 Marca 2016 Autor Opublikowano 22 Marca 2016 W piątek bede działał podrzucę wyniki i dań znać jak to wygląda. A mam pytanie z innej beczki czy przed zmianą oleju z shell na motul czyścić czymś silnik jakimś preparatem typu motul clear? Czy po prostu wymienić z filtrami ? Mam do wyboru 5 i 10w40 auto jeździ po autobanie przebieg 240.
Leopold27 Opublikowano 25 Marca 2016 Opublikowano 25 Marca 2016 Do tego silnika tylko 5w40 a nawet 0w40 z normą 505.01.
Rekomendowane odpowiedzi