wilga Opublikowano 21 Marca 2016 Opublikowano 21 Marca 2016 wita, mam pytanie, czy kamerę cofania trzeba podłączać do nowego zestawu multimedialnego również przez jakiś moduł (adaptor) czy pod jakieś dedykowane wejście wideo?
wrclaguna Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Oprocz kamery trzeba jeszcze jaka instalacje oczywiscie bez kodowania sie nie obejdzie
wilga Opublikowano 25 Września 2016 Autor Opublikowano 25 Września 2016 Oprocz kamery trzeba jeszcze instalacje miec oczywiscie bez kodowania sie nie obejdzie tak jak myślałem, nie jest potrzebny żaden dodatkowy moduł kamerkę się wpina bezpośrednio w multimedia navi DVD oczywiście trzeba ją wrzucić do systemu
Kosmita Opublikowano 14 Października 2016 Opublikowano 14 Października 2016 Oprocz kamery trzeba jeszcze instalacje miec oczywiscie bez kodowania sie nie obejdzie tak jak myślałem, nie jest potrzebny żaden dodatkowy moduł kamerkę się wpina bezpośrednio w multimedia navi DVD oczywiście trzeba ją wrzucić do systemu Kupiłeś nowe Audi bez kamery i sobie sam ją dodałeś ?
wrclaguna Opublikowano 14 Października 2016 Opublikowano 14 Października 2016 Oprocz kamery trzeba jeszcze instalacje miec oczywiscie bez kodowania sie nie obejdzie tak jak myślałem, nie jest potrzebny żaden dodatkowy moduł kamerkę się wpina bezpośrednio w multimedia navi DVD oczywiście trzeba ją wrzucić do systemu A jaki masz MIB ? numery ?
wilga Opublikowano 30 Października 2016 Autor Opublikowano 30 Października 2016 (edytowane) Oprocz kamery trzeba jeszcze instalacje miec oczywiscie bez kodowania sie nie obejdzie tak jak myślałem, nie jest potrzebny żaden dodatkowy moduł kamerkę się wpina bezpośrednio w multimedia navi DVD oczywiście trzeba ją wrzucić do systemu Kupiłeś nowe Audi bez kamery i sobie sam ją dodałeś ? tak właśnie było, kamerkę kupiłem na alegro a zamontowali mi ją chłopaki z Myślenic Edytowane 30 Października 2016 przez wilga
heretyk Opublikowano 23 Maja 2017 Opublikowano 23 Maja 2017 Rozumiem, że trzeba położyć nowa wiązkę ?
KaMjEd Opublikowano 23 Maja 2017 Opublikowano 23 Maja 2017 Tak trzeba nową wiązkę. Dzisiaj i u mnie została zamontowana kamerka cofania. Od razu lepiej widać ten tył.
wrobel20 Opublikowano 5 Czerwca 2017 Opublikowano 5 Czerwca 2017 Witam, zakupiłem do mojej A4 kamerkę z wiązką podłączona, zakodowana wg instrukcji i mam cały czas jeden kod błędu (brak nastaw podstawowych) ogólnie rozchodzi się chyba o kalibracje. Nie ma u mnie obrazu po wrzuceniu wstecznego. Ktoś coś podpowie? Podłączenie sprawdzone dwukorotnie.
milian1 Opublikowano 1 Lipca 2017 Opublikowano 1 Lipca 2017 Cześć Wszystkim, Sam z chęcią bym sobie dołożył kamerę do swojego audi. Czy znacie namiary na kogoś, kto mi to ogarnie? Najlepiej w Warszawie Dzięki!
wrobel20 Opublikowano 1 Lipca 2017 Opublikowano 1 Lipca 2017 12 minut temu, wrclaguna napisał: a kodowanie OK ? Zakodowane wg. instrukcji otrzymanej wraz z kamerką. Kontaktowałem się z tą firmą i teoretycznie wszystko jest ok. Podobno może być coś nie tak u mnie w adresie 5F, ponieważ moja A4 nie ma czujników ani przód ani tył. Będę jeszcze sprawdzał w tym tygodniu. Ogólnie myślałem, że to bardziej gładko pójdzie.
grom Opublikowano 16 Grudnia 2017 Opublikowano 16 Grudnia 2017 Witam, również mam problem z kodowaniem kamery. Kamerka nowa, wiązka też. Podłączone zgodnie z instrukcją, kodowanie w magistrali can i centralnej elektryce poszło bez problemów natomiast z kodowaniem samej kamerki jest problem bo vcds ją widzi, łączy się z nią, ale nie chce przyjąć żadnego long coding, cały czas wywala taki komunikaty jak na fotkach Próbowane ori vcdsem, różnymi kablami i nic. Wie ktoś jak to ogarnąć?
Gość Opublikowano 18 Stycznia 2018 Opublikowano 18 Stycznia 2018 Spróbuj wykodować to co zmieniałeś w MCE i zacznij najpierw od kamery a na koniec MCE. Kablem hex v2 próbowałeś?
grom Opublikowano 22 Stycznia 2018 Opublikowano 22 Stycznia 2018 W dniu 18.01.2018 o 10:31, pydzik napisał: Spróbuj wykodować to co zmieniałeś w MCE i zacznij najpierw od kamery a na koniec MCE. Kablem hex v2 próbowałeś? Witaj, nie zdążyłem skorzystać z porady bo podjechałem do ogarniętego gościa i zakodował. Niestety nie chciał dać popatrzeć na ręce. Teraz mam już tylko kalibracje do wykonania. Kamera działa, linie są tylko niedokładne. Może ktoś wie jak ją wykonać? tablice kalibracyjną mam.
vico Opublikowano 1 Czerwca 2018 Opublikowano 1 Czerwca 2018 Witam Mam problem z kamerą tylną dołożyłem kamerę, zainstalowałem a nie mam obrazu z kamery na wyświetlaczu Błędu w systemie nie zgłasza moduł kamery ( zniknął błąd po zakodowaniu w 6C ) Czy koś może pomóc jak ma to być zakodowane ? Mam czujniki przód i tył i automat bez Haka w Gateway 19 dodałem do listy 6C W 09 w długim kodowaniu 35 4 bit zmieniłem z 0 na 1 w 6C kamera długie kodowanie ustawiłem 0294000102002003000040 próbowałem też 0294000100002003000040
Rekomendowane odpowiedzi