Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Ile wytrzymały Wam fabryczne amortyzatory.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

Nietypowe pytanie, dlatego śpieszę z wyjaśnieniem. Przy przebiegu 200.000 wymieniłem w "szarej" przednie amortyzatory na KYB + odboje SKF + poduszki LEMFÖRDER. Dla ciekawych koszt części 537.

Wyciągnęliśmy z mechanikiem amortyzatory Sachs, data produkcji 6 i 8 tydzień 2001 i poduszki LEMFÖRDER z 2001 roku. Pierwsza rejestracja we Włoszech to marzec 2001. Zakładam, więc że były to fabryczne graty. Poduszki wytłuczone zmiażdżone o 2-3 minimetry w stosunku do nowych. Lewy amortyzator jeszcze trzymał, prawy puścił farbę. Nie było tego jeszcze widać od spodu, ale już nie pracował. Tył nadal się trzyma i ma 60% tłumienia.

Jestem ciekaw ile u Was wytrzymały, ponieważ próbuję ustalić na ile realny jest mój przebieg. Oficjalnie 200 tysięcy.

Nie ten dział, sorry :( Prosze o przeniesienie

Edytowane przez azrael

Opublikowano

wymieniałem tyle ostatnio jeden się poddał 0% wylany totalnie daty na obu od nowości drugi miał ok. 50% problem w tym że przy górnych zaślepkach przy goleni strasznie przerdzewiały i tez by sie poddał ten dobry szybko - wina zerwanych odbojów, przód trzyma się od nowości po ok 40% (2 dni temu przegląd miałem to pamiętam) - przebieg 252tyś

z ciekawostek tył miałem Monroe ale ze znaczkami VW AUDI i numerem OE, a przód są same znaczki VW AUDI i numer OE

Jak próbujesz ustalić przebieg to u mnie np. wszystkie wahacze są ze znaczkiem OOOO dopiero przy tym przebiegu poddały się końcówki drążków które wiadomo też jaki znaczek miały :), reszta 0 luzów, wymieniałem tarcze przód to też znaczki OOOO :P ale to już chyba ktoś w ASO wymieniał u Gebelsów

Edytowane przez mariuszbyd

Opublikowano

230 tyś. w 2014r sprowadzone z Niemiec. Zawieszenie 1BV z logo Audi wszystkie amortyzatory powyżej 70%
wahacze:
lewy przód logo Audi
z prawej 2 górne zmienione reszta posiada logo Audi
z tyłu nie wiem :)

W historii serwisowej brak info, że było coś majstrowane przy zawieszeniu, ale historia jest do 2010 roku (ostatni przebieg 170tyś), a potem to wątpię, że ktoś w nieautoryzowanym serwisie montował by oryginalne części.

Edytowane przez pionti2

Opublikowano

obecnie mam 260kkm i ostatnio byłem na przeglądzie rejestracyjnym i wszystkie amory miały powyżej 70%, a siedzą jeszcze od nowości czyli 2001r.

Opublikowano

250kkm - w 1000% potwierdzonego przebiegu, a nie licznikowego.

Cały zawias oryginał.

Amory ponad 75%.

Jak tak patrzę na wymiany typu sprzęgło, dwumas, turbo, zawias przy 200kkm to nie wiem ile ludzie mają nawbijane realnie tych kkmów. Kumpel w A4B6 ma 340kkm i zawias oraz amortyzatory od nowości nie ruszane, a co istotne nadal sprawne!

Inny znajomy w A4B5 1.9TDI nic nie ruszał (turbo zaczyna słabo pompować) i ma 350kkm... Obap przypadki to auta z prawdziwym, nie kręconym przebiegiem.

Edytowane przez azure

Opublikowano

U mnie 250tys zawias 1be i ori felga 17/235/45 i puki co wymienione laczniki i oba prawe dolne reszta ori.