filutto Opublikowano 30 Marca 2016 Opublikowano 30 Marca 2016 Posiadam padnięty silnik BRE z oznaczeniem 7GN i chce zrobić swap na BKD. Teraz tylko nie wiem jak to jest z dpf. 7GN oznacza ze silnik jest przygotowany do DPF ale w aucie filtra nie ma na 200%. Wiec jaki silnik BKD mam szukać zeby było ok
Prezes870 Opublikowano 30 Marca 2016 Opublikowano 30 Marca 2016 Najlepiej wywalic DPF i zrobic korekte programu
filutto Opublikowano 30 Marca 2016 Autor Opublikowano 30 Marca 2016 Ale w moim audi nie ma filtra dpf. Znalazłem nawet silnik BKD z 2008 bez dpf Więc co mam wywalić?
Prezes870 Opublikowano 31 Marca 2016 Opublikowano 31 Marca 2016 Ja mam BKD i nie ma DPF wszystkie aby nie mialy DPFa?
filutto Opublikowano 31 Marca 2016 Autor Opublikowano 31 Marca 2016 Chyba nie zrozumiałeś bo napisałem niewyraźnie Mamy trzy oznaczenia 0GG - bez dpf 7GG - z dpf 7GN - przystosowany do dpf ale nie zamontowany I teraz pytanie Moje audi ma oznaczenie 7GN A silnik BKD który chce kupic ma 0GG Bedzie pasował?
hager84 Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Opublikowano 3 Kwietnia 2016 kolego, czego zamierzasz zrobić swap silnika pytam z ciekawości bo mam taki sam silnik jak piszesz 7GN i nie ma w mim DPF
piotrsob1 Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Jeżeli chodzi o sam słupek, to na 99 % wszystkie BRE mają taki sam, różnice są tylko w osprzęcie, w zależności od stopnia przystosowania do filtra cząstek stałych Podobnie powinno być z BKD, niezależnie jaki kupisz, jeżeli ubierzesz go w swój osprzęt to nie powinno być żadnych problemów
Rekomendowane odpowiedzi