gies0 Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Witam Panowie spotkaliście się z takim błędem, silnik 1.8 tfsi szwagrowi pojawiła się kontrolka silnika podłączył kompa pojawił się błąd 15131 ? Albo słabo szukam albo nigdzie nie ma inf. o tym błędzie.
sowiq Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Opublikowano 1 Kwietnia 2016 (edytowane) Znalazłem na szybko w necie coś takiego: 2 Faults Found: 15131 - Cylinder 3 P0303 00 [032] - Misfire Detected Czyli brak zapłonu na jednym z cylindrów. Uprzedzając pytanie - zamień cewki miejscami i zobacz czy będzie to samo. Edytowane 1 Kwietnia 2016 przez sowiq
gies0 Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 6 Kwietnia 2016 okej dzięki za info Odświeżę temat, cewki zamienione miejscami błąd nadal występuje, po zamianie miejscami świec pojawił się błąd 15027 jakieś sugestie?
sowiq Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Jak po zamianie miejscami świec stary błąd zniknął a pojawił się inny, to ja bym wymienił świece.
gies0 Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Właśnie stary nie zniknął a dodatkowo pojawił się 15027
sowiq Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Błąd sam z siebie nie zniknie, jeśli go ręcznie nie wykasujesz. A samo to, że po zamianie miejscami świec (przecież wszystkie powinny być takie same!) dostałeś jakiś błąd świadczy o tym, że coś z nimi jest nie tak. Jak dawno wymieniałeś świece?
Kaczor_RWS Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Samochód kupiłem miesiac temu i nie wymieniłem świec tylko olej i filtry. Błąd pojawił się niedawno, więc sprobuje wymienić swiece. Dam znać czy pomogło. Wyczyscilismy błędy i niestety pojawiły się znowu. Moze odczekamy dłuższą chwilę tym razem. Błąd sam z siebie nie zniknie, jeśli go ręcznie nie wykasujesz. A samo to, że po zamianie miejscami świec (przecież wszystkie powinny być takie same!) dostałeś jakiś błąd świadczy o tym, że coś z nimi jest nie tak. Jak dawno wymieniałeś świece? Sowiq masz jakis warsztat wcWarszawie godny polecenia?
sowiq Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Poszukaj tutaj: http://a4-klub.pl/index.php?/forum/43-mazowieckie/
Rekomendowane odpowiedzi