marcinwhite Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Wczoraj wracając do domu zerwałem osłonę (była już uszkodzona), szybki demontaż na postoju i dalej w drogę, osłona pod skrzynią zaczęła szaleć od wiatru (to normalne, że mocowana jest do podwozia tylko od boków i 'tyłu', a przód jest luźny i trzyma się dzięki osłonie spod silnika?), więc kolejny postój i kierowca TIRa posiadający opaski zaciskowe uratował mi życie - reszta podróży już spokojnie. I teraz tak: - osłona pod skrzynią ma takie mocowanie jak opisałem czy czegoś mi brakuje? - konsekwencje jeżdżenia bez osłony? - osłona jak ta KLIK jest czegoś warta?
Speedcam Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Jeśli osłona to tylko oryginalna - lepiej używana oryginalna niż nowa podróba - po 1 zimie do wyrzucenia, popęka od mrozu
marcinwhite Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 4 Kwietnia 2016 W moim regionie mróz praktycznie nie występuje Jakieś inne za/przeciw?
Vins Opublikowano 13 Lipca 2016 Opublikowano 13 Lipca 2016 Polecam osobiście osłony aluminiowe z Hubmaru. Kto oglądał pytał skąd takie cudo, pasują idealnie, jak oryginał z fabryki. Zastępuje osłonę pod silnik i skrzynię- w jednym kawałku. Pewniejsza 3mm blacha(wziąłem grubszą) niż szmata z tworzywa. http://allegro.pl/oslona-silnika-aluminiowa-alu-audi-a4-b8-a4b8-a5-i6321633537.html
Ma$sa Opublikowano 14 Grudnia 2019 Opublikowano 14 Grudnia 2019 W dniu 13.07.2016 o 16:18, Vins napisał: Polecam osobiście osłony aluminiowe z Hubmaru. Kto oglądał pytał skąd takie cudo, pasują idealnie, jak oryginał z fabryki. Zastępuje osłonę pod silnik i skrzynię- w jednym kawałku. Pewniejsza 3mm blacha(wziąłem grubszą) niż szmata z tworzywa. http://allegro.pl/oslona-silnika-aluminiowa-alu-audi-a4-b8-a4b8-a5-i6321633537.html Czym ja przymocowałeś? Oryginalne szybkowkrety trzymaja taka blache?
Hugo Opublikowano 14 Grudnia 2019 Opublikowano 14 Grudnia 2019 14 minut temu, Ma$sa napisał: Czym ja przymocowałeś? Oryginalne szybkowkrety trzymaja taka blache? Mam dokładnie tą samą osłonę. Wszystko jest mocowane w oryginalnych miejscach na ori wkrętach
deejayborys Opublikowano 23 Grudnia 2019 Opublikowano 23 Grudnia 2019 Mam tą samą osłonę i pasuje idealnie do tego komplet nowych wkrętów i już mi studzienki nie straszne
MarcinB8 Opublikowano 6 Lipca 2020 Opublikowano 6 Lipca 2020 (edytowane) W dniu 23.12.2019 o 08:50, deejayborys napisał: Koledzy pamiętacie może skad braliscie nowe mocowania oslony ? Chce kupić ta aluminiowa i nowe śruby i wolałbym cos sprawdzonego Edytowane 6 Lipca 2020 przez MarcinB8 Pomyłka mala
Rekomendowane odpowiedzi