Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AFN] silnik szybko traci temperaturę na postoju

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam. czy to normalne ze te silniki tak szybko stygną? stawiam samochod pod domem po przejechaniu 70km, wracam do niego po 10min a tam juz 60-70 stopni. termostat zmieniany niedawno, silnik nagrzewa sie w prawidlowym czasie i tą temperature trzyma póki jest włączony. kolega ma passata z tym silnikiem i mowi ze jak juz sie nagrzeje to trzyma i trzyma

Opublikowano

normalne ze skoro silnik jest metalowy,chlodnica metalowa, to traci temperature do otocznia...tym szybciej im otoczenie zimniejsze jest

Opublikowano

witam. czy to normalne ze te silniki tak szybko stygną? stawiam samochod pod domem po przejechaniu 70km, wracam do niego po 10min a tam juz 60-70 stopni. termostat zmieniany niedawno, silnik nagrzewa sie w prawidlowym czasie i tą temperature trzyma póki jest włączony. kolega ma passata z tym silnikiem i mowi ze jak juz sie nagrzeje to trzyma i trzyma

nawet jak chwilę postoisz na mrozie z zapalonym silnikiem to wentylator go ochłodzi także nie ma się czym martwić

Opublikowano

nawet jak chwilę postoisz na mrozie z zapalonym silnikiem to wentylator go ochłodzi także nie ma się czym martwić

no chyba ze od nagrzewnicy :cool1:

Opublikowano

A masz osłonę pod silnikiem i zaizolowaną termicznie maskę?

Opublikowano

A masz osłonę pod silnikiem i zaizolowaną termicznie maskę?

to nic nie rzutuje, ja mam i tez mi traci temperaturę szybko, chyba to normalne

Opublikowano

hmm no ok dzieki za posty

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...