ksiadz99 Opublikowano 27 Listopada 2008 Opublikowano 27 Listopada 2008 witam. czy to normalne ze te silniki tak szybko stygną? stawiam samochod pod domem po przejechaniu 70km, wracam do niego po 10min a tam juz 60-70 stopni. termostat zmieniany niedawno, silnik nagrzewa sie w prawidlowym czasie i tą temperature trzyma póki jest włączony. kolega ma passata z tym silnikiem i mowi ze jak juz sie nagrzeje to trzyma i trzyma
Musashi Opublikowano 27 Listopada 2008 Opublikowano 27 Listopada 2008 normalne ze skoro silnik jest metalowy,chlodnica metalowa, to traci temperature do otocznia...tym szybciej im otoczenie zimniejsze jest
mcm Opublikowano 27 Listopada 2008 Opublikowano 27 Listopada 2008 witam. czy to normalne ze te silniki tak szybko stygną? stawiam samochod pod domem po przejechaniu 70km, wracam do niego po 10min a tam juz 60-70 stopni. termostat zmieniany niedawno, silnik nagrzewa sie w prawidlowym czasie i tą temperature trzyma póki jest włączony. kolega ma passata z tym silnikiem i mowi ze jak juz sie nagrzeje to trzyma i trzyma nawet jak chwilę postoisz na mrozie z zapalonym silnikiem to wentylator go ochłodzi także nie ma się czym martwić
Musashi Opublikowano 28 Listopada 2008 Opublikowano 28 Listopada 2008 witam. czy to normalne ze te silniki tak szybko stygną? stawiam samochod pod domem po przejechaniu 70km, wracam do niego po 10min a tam juz 60-70 stopni. termostat zmieniany niedawno, silnik nagrzewa sie w prawidlowym czasie i tą temperature trzyma póki jest włączony. kolega ma passata z tym silnikiem i mowi ze jak juz sie nagrzeje to trzyma i trzyma nawet jak chwilę postoisz na mrozie z zapalonym silnikiem to wentylator go ochłodzi także nie ma się czym martwić no chyba ze od nagrzewnicy
Yelo Opublikowano 28 Listopada 2008 Opublikowano 28 Listopada 2008 A masz osłonę pod silnikiem i zaizolowaną termicznie maskę?
mcm Opublikowano 28 Listopada 2008 Opublikowano 28 Listopada 2008 A masz osłonę pod silnikiem i zaizolowaną termicznie maskę? to nic nie rzutuje, ja mam i tez mi traci temperaturę szybko, chyba to normalne
ksiadz99 Opublikowano 28 Listopada 2008 Autor Opublikowano 28 Listopada 2008 hmm no ok dzieki za posty
Rekomendowane odpowiedzi