Kelis.Zx145 Opublikowano 28 Listopada 2008 Opublikowano 28 Listopada 2008 Witam, mam już od dość dawna nieustanny problem z kierunkowskazem... chodzi o przedni lewy. Otóż co jakiś czas jakby nie styka i przestaje świecić, żarówka nie przepala się. Pomaga tylko wykręcenie lampy, wyjecie kierunku i włożenie z powrotem, czyściłem już kilka razy te styki w gnieździe, jakiś okres nie ma problemu a potem znowu.. znacie jakiś inny skuteczny sposób żeby mieć z tym święty spokój??
Kennykk Opublikowano 28 Listopada 2008 Opublikowano 28 Listopada 2008 ja miałem taki problem że mi przy wciskaniu żarówki wcisnęła się blaszka we wtyczce, po prostu z wiekiem od ciągłego wciskania żarówki laszka odlepiła się od plastiku:). nie przypuszczałem ze moze sie cofnąc. Kierunkowskaz mrugał czasami a czasem i nie, podciągnełem szczypczykami blaszkę i unieruchomiłem kawałkiem zapałki. od tej pory mruga:) moze to i to a moze i nie:)
Kelis.Zx145 Opublikowano 28 Listopada 2008 Autor Opublikowano 28 Listopada 2008 Sprawdzę to ale nie wydaje mi się żeby akurat to była przyczyna bo jak już wykręcę lampę to wystarczy nawet że lekko tylko przekręce zarówke (chwytając za ten czarny plastik w którym ona jest bez jej wyciągania) i juz jest ok.. zobaczę jutro i dam znać
Bieniek Opublikowano 29 Listopada 2008 Opublikowano 29 Listopada 2008 Mialem to samo.Wyciagnalem zarowke przeczyscilem styki na zarowce i w lampie i poki co jest dobrze.Jakby to nie pomoglo to moze dac kropelke z cyny???
Kelis.Zx145 Opublikowano 29 Listopada 2008 Autor Opublikowano 29 Listopada 2008 a skąd mogę mieć taką kropelke cyny?
Bieniek Opublikowano 29 Listopada 2008 Opublikowano 29 Listopada 2008 NIe wiem czy to cos da. JAk to skad??Lutownica i cyna i masz.
Kelis.Zx145 Opublikowano 29 Listopada 2008 Autor Opublikowano 29 Listopada 2008 raz jeszcze wyjąłem lampe, odgiąłem ten styk w lampie troche mocniej, na tyle ze zarówka nawet cięzko weszła i świeci... zobaczymy tylko czy na długo czy za np miesiąc znowu zgaśnie
Kennykk Opublikowano 29 Listopada 2008 Opublikowano 29 Listopada 2008 powiem też że kiedy miałem zrąbaną kostkę czyli włącznik świateł awaryjnych (cena 30 zł na szrocie) zawsze zacinał mi sie prawy kierunek...i co ciekawy tylko prawy, od wymiany nic sie nie zacina:)
Irlandia Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Opublikowano 14 Kwietnia 2009 A w jaki sposób wyjąć przednią lampę?
Kelis.Zx145 Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 14 Kwietnia 2009 poszukaj na forum, jest sporo tematów juz o tym jak ją wyjąć
Rekomendowane odpowiedzi