Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AWX] Nieustanny problem z kierunkowskazem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam już od dość dawna nieustanny problem z kierunkowskazem... chodzi o przedni lewy. Otóż co jakiś czas jakby nie styka i przestaje świecić, żarówka nie przepala się. Pomaga tylko wykręcenie lampy, wyjecie kierunku i włożenie z powrotem, czyściłem już kilka razy te styki w gnieździe, jakiś okres nie ma problemu a potem znowu.. znacie jakiś inny skuteczny sposób żeby mieć z tym święty spokój??

Opublikowano

ja miałem taki problem że mi przy wciskaniu żarówki wcisnęła się blaszka we wtyczce, po prostu z wiekiem od ciągłego wciskania żarówki laszka odlepiła się od plastiku:). nie przypuszczałem ze moze sie cofnąc. Kierunkowskaz mrugał czasami a czasem i nie, podciągnełem szczypczykami blaszkę i unieruchomiłem kawałkiem zapałki. od tej pory mruga:)

moze to i to a moze i nie:)

Opublikowano

Sprawdzę to ale nie wydaje mi się żeby akurat to była przyczyna bo jak już wykręcę lampę to wystarczy nawet że lekko tylko przekręce zarówke (chwytając za ten czarny plastik w którym ona jest bez jej wyciągania) i juz jest ok.. zobaczę jutro i dam znać

Opublikowano

Mialem to samo.Wyciagnalem zarowke przeczyscilem styki na zarowce i w lampie i poki co jest dobrze.Jakby to nie pomoglo to moze dac kropelke z cyny???

Opublikowano

NIe wiem czy to cos da.

JAk to skad??Lutownica i cyna i masz.

Opublikowano

raz jeszcze wyjąłem lampe, odgiąłem ten styk w lampie troche mocniej, na tyle ze zarówka nawet cięzko weszła i świeci... zobaczymy tylko czy na długo czy za np miesiąc znowu zgaśnie

Opublikowano

powiem też że kiedy miałem zrąbaną kostkę czyli włącznik świateł awaryjnych (cena 30 zł na szrocie) zawsze zacinał mi sie prawy kierunek...i co ciekawy tylko prawy, od wymiany nic sie nie zacina:)