Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Kamera cofania AUDI A4 B7 Avant - jaką wybrać

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Potrzebuje pomocy w wybraniu kamery cofania dla audi a4 b7 avant

Jest ich trochę

np to - ale to chyba do b8 http://allegro.pl/kamera-cofania-audi-a4-a5-vw-passat-sharan-touareg-i6062246898.html

albo to ale nie wiem jak pociągnąć kable, trzeba będzie wiercic http://allegro.pl/kamera-cofania-parkowania-audi-q7-a6-s5-a4-b6-b7-i5863911685.html

ewentualnie w lampce, ale zakładam ze pewnie będzie problem z nieświecąca żarówka od tablicy http://allegro.pl/kamera-cofania-audi-a3-a4-a6-a8-s8-q7-s4-rs4-i5844405931.html

Jakie wy macie, jakie możecie polecić

Z góry dziękuje za pomoc.

Opublikowano

wszytsko to tania tandeta.jakosc bedzie taka ze w dzien bedzie sniezyca a w nocy bedzie noc :) nie lepiej zalozyc parctronic

Opublikowano
  • Autor

Mam czujniki parkowania, niemniej jednak bardzo bym również chciał mieć kamerkę cofania.

Opublikowano

potwierdzam wypowiedzi kolegów, szkoda kasy i czasu na te chińskie paści

najlepiej założyć oryginalna kamerkę z Audi Q7 lub A6 C6, trzeba kupić z blendą podświetlenia rejestracji i wszystko pasuje jak w oryginale.

Minus jest taki że troszkę więcej Cie to wyniesie niż te zabawki z linków które wkleiłeś.

Tu sobie poczytaj http://a4-klub.pl/index.php?/topic/207209-montaz-oryginalnej-kamery-cofania-oraz-blendy-audi/?hl=kamery

zamiast tunera Tv możesz kupić moduł od kolegi "woszu" z forum i wszystko ładnie zadziała.

Do podłączenia kamery potrzebujesz:

1. kamerę z Q7 lub A6 C6

2. blendę podświetlenia rejestracji z otworem na kamerę z aut jak wyżej

3. moduł od kolegi woszu lub tuner TV

4. no i oczywiście kabelki

Kamerę z blendą można trafić na allegro za 400-500zł

i jeszcze jedna ważna sprawa, sprawdź jakiego masz RNS-E, bo jak leda to mogą być problemy z prawidłowym działaniem kamerki

Edytowane przez kdawid

Opublikowano
  • Autor

Mówiąc blenda masz na myśłi taki zestaw ? http://allegro.pl/kamera-cofania-audi-a8-d4-2013-4h0827574-i6060124950.html

Mam radio chińskie na androidzie ( po włączeniu biegu wstecznego włącza mi się ekran kamery ale brak sygnału) , czy potrzebuje tunera TV albo ten moduł od naszego kolegi ?

Opublikowano

4. no i oczywiście kabelki

mam wszystko to o czym wspomniałeś ,tylko kabelków brak, wiesz może gdzie można takowe kupić , mam na myśli kabel od kamery cofania do rns a?

Opublikowano

mam wszystko to o czym wspomniałeś ,tylko kabelków brak, wiesz może gdzie można takowe kupić , mam na myśli kabel od kamery cofania do rns a?

nie ma kabelka od kamery do RNS-a tylko do modułu/konwertera który jest potrzebny. Kable od kamery do modułu można dorobić, w sumie to tylko koncentryk sygnałowy + zasilanie

Mówiąc blenda masz na myśłi taki zestaw ? http://allegro.pl/kamera-cofania-audi-a8-d4-2013-4h0827574-i6060124950.html

Mam radio chińskie na androidzie ( po włączeniu biegu wstecznego włącza mi się ekran kamery ale brak sygnału) , czy potrzebuje tunera TV albo ten moduł od naszego kolegi ?

tak, mówiąc o blendzie miałem taki zestaw na mysli ale co do tego nie mam pewności czy pasuje do a4. Niech ktoś kto ma taką wiedzę się wypowie ja wiem że z Q7 i A6 C6 pasują na 100%.

co do radia to jak masz chinczyka to nie potrzebujesz modułu, do niego podłącza się sygnał prosto z kamery. Tylko w takim przypadku musisz sprawdzić jakie kodowanie sygnału video obsługuje to radio? Fabryczna kamera audi to system NTSC

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam, mam taki problem, zamontowałem kaere cofania ( by alledrogo) i efekt jest taki, jesli jest zapłon i wsteczny kamera działa cacy, ale jak włacze silnik i wsteczny to juz d*pa, moze ktos pomoze bo juz brak mi pomysłów....

Opublikowano

Włącz zapłon wsteczny i poproś żonę żeby cię na miejsce wepchnela ;-) sorki nie mogłem się powstrzymać

Opublikowano

Witam, mam taki problem, zamontowałem kaere cofania ( by alledrogo) i efekt jest taki, jesli jest zapłon i wsteczny kamera działa cacy, ale jak włacze silnik i wsteczny to juz d*pa, moze ktos pomoze bo juz brak mi pomysłów....

Widzę, że mamy ten sam problem. Mam zamontowaną kamere w obudowie oświetlenia tablicy rejestracyjnej no i opowieść ta sama, na zapłonie działa bez zarzutu zaś po uruchomieniu silnika "jak chce". Generalnie większość wizji to czarny ekran z białym migającym paskiem. Byłem z tym problemem u kilku auto elektryków-magików i z wszystkich ich opinii wskazuje na to, że moim przypadku (A4 avant B7) przyczyna tkwi w uszkodzonym, naderwanym kablu, proponuję więc rozpatrzyć sprawę w tym kierunku.

Dodam jeszcze, że wyżej opisywana kamera została wymontowana z mojego poprzedniego Audika (B6 sedan 2002) w którym działała jak należy.

Pozdrawiam

Opublikowano

Mam już ponad 2 lata taką kamerkę z allegro i naprawdę nic się z nią nie dzieje. Obraz jest czytelny w dzień jak i w nocy. Jedyny minus jaki mnie irytuje to podświetlenie tablicy. Słabo świeci i jeszcze ta barwa fioletowa. Podsumowując, za nie wielki pieniądz macie spoko kamerkę, tylko nie bierzcie z podświetlaniem bo to słabo wygląda.

Opublikowano

Co do tanich kamerek, zakładałem tego na prawdę dużo, maxicam, noxon i inne bez nazwy, chodziło to dobrze, wszystko było widać.

Dla tych ludzi co po odpaleniu silnika i wbiciu wstecznego mają zakłócenia albo kamera nie działa: musicie puścić zasilanie do kamery po przekaźniku, na cewke przekaźnika ( sterowanie ) dajecie + od wstecznego, na wejście jakieś "dobre" zasilanie ( nie z żarówki ), np. zapłon z włącznika świateł, a wyjście do kamery. Działa 100%

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano
Dnia 12.04.2016 o 21:11, kdawid napisał:

tak, mówiąc o blendzie miałem taki zestaw na mysli ale co do tego nie mam pewności czy pasuje do a4. Niech ktoś kto ma taką wiedzę się wypowie ja wiem że z Q7 i A6 C6 pasują na 100%.

A orientuje się ktoś jak wygląda sytuacja w przypadku A4 B7 sedan? Z Q7 też będzie pasowała?

Opublikowano
27 minut temu, Ink napisał:

A orientuje się ktoś jak wygląda sytuacja w przypadku A4 B7 sedan? Z Q7 też będzie pasowała?

Blenda będzie pasowała. Tylko w sedanie jest zamek a w blendzie z Q7 miejsca na zamek nie ma. Chyba, że zamka nie masz.

Polecam tą kamerkę: https://www.aliexpress.com/item/SONY-CCD-HD-rear-camera-handle-position-night-vision-for-A6L-Q7-A4-A3/715632755.html?shortkey=q2YzyYzY&addresstype=600

Jakość przyzwoita, zostaje Twoja blenda.

Edytowane przez Kubal2216

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano
W dniu 22.05.2017 o 12:18, Kubal2216 napisał:

Blenda będzie pasowała. Tylko w sedanie jest zamek a w blendzie z Q7 miejsca na zamek nie ma. Chyba, że zamka nie masz.

Polecam tą kamerkę: https://www.aliexpress.com/item/SONY-CCD-HD-rear-camera-handle-position-night-vision-for-A6L-Q7-A4-A3/715632755.html?shortkey=q2YzyYzY&addresstype=600

Jakość przyzwoita, zostaje Twoja blenda.

rozumiem że ta kamerka będzie pasowała bez zmiany blendy do a4 b6 avant ??

Opublikowano
17 godzin temu, kt65c453 napisał:

rozumiem że ta kamerka będzie pasowała bez zmiany blendy do a4 b6 avant ??

Myślę, że tak.

Wymienia się tylko klameczkę w której zamontowana jest kamerka.

U mnie ta kamerka sprawuje się bardzo dobrze- bardzo przydatny mod ;)

Opublikowano
Myślę, że tak.
Wymienia się tylko klameczkę w której zamontowana jest kamerka.
U mnie ta kamerka sprawuje się bardzo dobrze- bardzo przydatny mod [emoji6]
A jak że switchem do otwierania klapy?
Opublikowano

Wszystko montujesz i działa ;)

Tu masz wszelkie info:

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witam

Szukam kamery cofania nie oryginalnej i porady w temacie.

Podana oferta z linku z ali..to by podeszła pod mojego b7 avanta?w tą klameczkę w klapę?

I jaki wyświetlacz LCD do tego polecacie (bo mam radio concert2) to muszę na czymś odpalić

I pytanko czy da się zmusić taki nieoryginalny zestaw do włączania się przy wrzucaniu wstecznego/tak jak to jest w oryginałach..