karaluch8 Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Opublikowano 14 Kwietnia 2016 (edytowane) Po wymianie przegubów zewnętrznych, kierownica jest lekko skręcona w lewo - dlaczego? Jedzie prosto, ale kiera lekko skręcona. Dodam że odpinałem tylko dolny wachacz tzw. banan. Czy trzeba na zbieżność jechać? A jeszcze dodam, coś skręcając w lewo, stuka z prawej strony. Tylko na kostce brukowej. Wymienione własnie przeguby, do tego drążek kierowniczy i górny wachacz... Dolny patrzyłem przy zmianie przegubu i niby luzu osiowego nie ma.. Edytowane 14 Kwietnia 2016 przez karaluch8
maniekaudia4 Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Opublikowano 14 Kwietnia 2016 zrobienie zbieżności powinno skorygować ustawienie kierownicy miałem tak samo u siebie
cycek800 Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Zrób zbieżność powinno być ok, szkoda opon
lopes1987 Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Jedz na zbieżność, ale zerknął bym jeszcze na zawias, bo jak wiadomo luzy sprawiają, że kiera ucieka w którąś strone.
karaluch8 Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 15 Kwietnia 2016 (edytowane) Zawiecha na szarpakach niby ok. Na jutro jestem umówiony na zbieżność. Napiszę jutro z jakim efektem. edit ; Po ustawieniu zbieżności, jedzie prosto jak fabryka przykazała. Dzięki Edytowane 15 Kwietnia 2016 przez karaluch8
Rekomendowane odpowiedzi