adasijo Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Witam. Znalazłem w necie takie oto żarówki LED h7: http://dwr.com.pl/p/117/3854/zarowki-swiatel-mijania-led-headlight-h7-5500k-c-series-led-headlights.html czy ktoś już je testował? Dużo roboty z przeróbką? Wydaje się fajną alternatywą dla xenonów, nie trzeba dorabiać spryskiwaczy i samopoziomu.
Karolek1997 Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Nic nie trzeba przerabiać, jest P&P.Gorzej z legalnością i bezpieczeństwem Twoim i innych użytkowników drogi.Chociaż nie powiem, sam bym to założył do przedlifta :>
adasijo Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 15 Kwietnia 2016 No właśnie w czym tkwi problem z legalnością? Brak homologacji? Jeżeli chodzi o bezpieczeństwo to mam soczewkowe reflektory także światło nie oślepiało by innych kierowców, gorzej ma się sprawa z zwykłymi reflektorami. Ostatnio był test takich żarówek w Motor tyle że H4 w normalnych reflektorach
Karolek1997 Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Brak homologacji, i jeśli liczba lumenów będzie większa niż 2000 to już muszą być spryski+samopoziom. Ale z dwojga złego wolę ledy niż hidy w starych e36 z 1.6 pod maską :v
Jakoob Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Jeżeli chodzi o bezpieczeństwo to mam soczewkowe reflektory Przypuszczam, że zaczynasz bawić się w kombinatorykę bo masz słabe światła. Żadne super żarówki nie rozwiążą problemu wypalonych odbłyśników.
adasijo Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Odbłyśniki wymienione 2 miesiące temu jest już znaczna poprawa, zastanawiam się jescze nad żarówkami, obecnie jeżdżę na zwykłych tungsram. Myślę nad Osram NB+110% ale czytałem że z żywotnością krótko;/
Gość Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Niedawno czytałem test takich ledów na którymś portalu i właśnie w soczewkowych reflektorach wypadły najgorzej, dawały mniej światła niż zwykła żarówka H7 Wysłane z mojego XT1562 przy użyciu Tapatalka
mapper Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Opublikowano 16 Kwietnia 2016 W jakimś programie na tvn turbo to testowali, świeciły słabiutko.
makowe Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Opublikowano 26 Kwietnia 2016 A Nightbreakerów nie możesz zakupić? Światło jest genialne, a do tego lepsze właściwości świecenia. Mam tu na myśli bezpieczeństwo i takie tam.
adasijo Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Myślę cały czas nad nimi ale ponoć żywotność kiepska
Rekomendowane odpowiedzi