Blaackk Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Witam. Mam dziwny problem w mojej A4. Tydzien temu wymieniałem klocki hamulcowe z przodu. Przez 5 dni wszystko było ok. Jednak wczoraj zauważyłem że przy wciskaniu pedału hamulca pojawia się jedno pojedyncze stuknięcie. Nie dzieje się tak za każdym razem tylko na zasadzie "jak jej się umyśli". Problem pojawia sie po kilkunastu minutach jazdy jak hamulce już się rozgrzeją. Pan mechanik stwierdził że hamulce są ok a to tylko niewielki luz na półosi. Niby ok ale dzwięk który wydaje półoś jest całkiem inny. To co ja słyszę, dochodzi ewidentnie z koła i jest to jakby stukanie metalu o metal. Dzwięk pojawia się tylko przy hamowaniu. Żadne szarpanie, gwałtowne ruszanie itd go nie powoduje. Miał ktoś coś podobnego ? Z góry dzięki za odpowiedź.
Blaackk Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Bosch. Ale z tyłu też zakładałem boscha 3 miesiące temu i wszystko ekstra. Dodam że tył był zmieniany u innego mechanika
guziczek Opublikowano 17 Maja 2016 Opublikowano 17 Maja 2016 (edytowane) ja założyłem ostatnio klocki ferodo fdb1717 i również pojawiło się stukanie - planuje jutro odkręcić koło i sprawdzić co się dzieje (podejrzewam, że to właśnie klocek stuka) Edytowane 17 Maja 2016 przez guziczek
Blaackk Opublikowano 10 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 10 Czerwca 2016 Wyszło że mam poduszki silnika do wymiany bo obydwie wylały ale jeszcze jestem przed zabiegiem także cierpliwości. Nie wiem czy to akurat bedzie przyczyną
guziczek Opublikowano 12 Czerwca 2016 Opublikowano 12 Czerwca 2016 w moim przypadku okazał się luźny klocek - blaszki, które wchodzą w tłoczek wygiąłem i jest OK od dłuższego czasu cisza
Blaackk Opublikowano 29 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 29 Czerwca 2016 Wymieniłem poduszki i klocki i póki co od tygodnia cichutko.
ztr Opublikowano 14 Lipca 2016 Opublikowano 14 Lipca 2016 Czyli mam pewnie to samo... poduszki do wymiany + klocki + tarcze... koszta ;(
Rekomendowane odpowiedzi