woszu Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Witam. Proszę o info co konkretnie trzeba wymienić w tym przypadku: https://www.dropbox.com/s/wx4qlpobi4iqf19/VIDEO0002.mp4?dl=0 Będę wymieniał napinacz i przy okazji tym się zajmę, ale czy to kwestia łożyska? Woski chyba dobre, bo wentylator kręci ok, ale niechaj się wypowiedzieć ktoś mądrzejszy.
darkle Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Wygląda na łożysko do którego jest przykręcane wisco. Ale sprawdż jeszcze tę śrubę na imbus która trzyma wisco, może się poluzowała. Nie jestem pewien ale do wymiany tego łożyska trzeba wyciągać całą tę łapę do której jest mocowane wisco,alternator i pompa wspomagania, a łożysko wyciska się na prasie
woszu Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Już kupiłem to łożysko. Śruba nie była luźna, sprawdziłem to od razu.
woszu Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 27 Kwietnia 2016 W majówkę będę walczył. Od razu nowy napinacz i oczywiście pasek. Całość mam zamiar zrobić bez ściągania przodu, może sie uda:)
darkle Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Nic trudnego, wystarczy mieć rączki niemowlaka z chwytem terminatora
woszu Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Nie było tak źle:) Robota zrobiona przy okazji sobotniego grilla. A przepis prosty, nawet jak dla laika: - jeden szwagier, - jedna flaszka, - kilka kluczy - 2h i pozamiatane.... Bez żadnego ściągania pasa, bez wyciągania łapy trzymającej osprzęt. Trochę techniki i nawet łożysko się wyciągnie, chociaż miałem możliwość podjechac na prasę, ale nie chciałem chłopy doopy zawracać przy sobocie. Długa śruba M10, kilka tulei i podkładek i łożysko nie miało szans:)
Rekomendowane odpowiedzi