kamil150791 Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Witam posiadam od pewnego czasu A4 z 2.0 Alt na LPG przez pierwsze 6 mies było wszystko ok potem auto zaczęło lekko poszarpywać wiec pierw do wymiany poszył świece lecz nic to nie pomogło potem cewki, przepływomierz, czyszczenie przepustnicy... i dalej nic nie pomogło, auto na postoju dostaje dalej szarpnięcia co chwile lecz wskazówka obrotomierza stoi równo na 900obr. Na dniach zauważyłem ze jest uszkodzona gruszka przy kolektorze została wymieniona dalej nic, zostały sprawdzone wszystkie podciśnienia lecz wszystko szczelne już sam nie wiem co mam sprawdzać proszę o pomoc.
--Rafcio-- Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Na benzynie czy na gazie tak szarpie
kamil150791 Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Na benzynie i gazie... odłączałem całkowicie gaz i tak samo się dzieje...
kamil-vag Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Cewka ? Świece... Sprawdź układ zapłonowy ogólnie. Podłączenie pod VAGa mogło by pomóc w szukaniu usterki...
kamil150791 Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 26 Kwietnia 2016 (edytowane) świece irydowe bosch i cewki podmienione, żadnego błędu nie ma podłączany pod jakiś zwykły tester diagnostyczny... sam juz nie wiem za co mam sie teraz zabrac Edytowane 26 Kwietnia 2016 przez kamil150791
kamil-vag Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Może nieszczelność w dolocie... Ciężko tak wróżyć z niczego Przydałoby się zrobić logi.
kamil150791 Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 26 Kwietnia 2016 raczej bd musiał podpiac pod vaga bo niesczelnosci zadnej nie ma tez sprawdzna i to bardzo dokladnie cały kolektor sciagany nowe usczelki i gumy...
martikawka Opublikowano 12 Czerwca 2016 Opublikowano 12 Czerwca 2016 raczej bd musiał podpiac pod vaga bo niesczelnosci zadnej nie ma tez sprawdzna i to bardzo dokladnie cały kolektor sciagany nowe usczelki i gumy... kolego i jak poradziled coś na to szarpanie ja też mam ten sam problem już od dłuższego czasu muszę jeszcze sprawdzić regulator ciśnienia paliwa bo podobno tam też może być coś nie tak i będzie wariowal a i jeszcze jeden elektryk mi mówił żeby spróbować na nowo mapę paliwa ustawić mówił żeby zapalić auto jak jest zimne po nocy i nic z nim nie robić do puki się zalaczom wentylatory oczywiście wszystkie urządzenia muszą by wyłączone
Rekomendowane odpowiedzi