Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] 1.9 TDI 165HP Szaraczek Avancik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
12 godzin temu, Damjan napisał:

Dobry wybór jeśli chodzi o radio choć pewnie będziesz miał brak info na FIS. RNS-E jest za drogie w porównaniu do tego co oferuje. Jego jedyny plus to wygląd.  Na ali chcesz kupić?

Kupiłem już, a nawet już je dostałem ;) 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Kolejny update. Auto przeszło generalny remont zawieszenia z przodu. Mój portfel płacze. Wymieniono:

- łożyska kół przednich SKF

- amortyzatory przód bilstein B4

- sprężyny 1BA na 1BE, przód kat 6, tył 9

- zestaw wahaczy przednich firmy SKV Germany na sprawdzenie :decayed:

Po całej operacji wiadomo zbieżność przód / tył. Niestety na bilsteiny nie wpasowały się talerzyki z b5... :facepalm: No ale to było do przewidzenia. Auto siadło fajnie, nie za nisko. Mimo braku talerzyków z b5 z przodu - zostały założone te z zestawu od bilsteina - przód całkiem ładnie siedzi. Zobaczymy jak się ułoży po czasie... Auto jeździ jak po sznurku, jestem mimo wydanej kasy bardzo zadowolony.

Fotostory z zabawy:

20170916_081809_Copy.jpg

20171023_173657_Copy.jpg

20171031_120747_Copy.jpg

20171024_172911_Copy.jpg

No i gotowe

20171031_144802_Copy.jpg

Później dodam porównanie przed i po jak tylko uda mi się zrobić foto w tym samym miejscu :D 

No i powoli już kończę zabawę z modzeniem całości wewnątrz, a to cieszy mnie bardziej. Ale to już niedługo... :decayed:

Edytowane przez eryczek93

Opublikowano

A tak się bałeś :decayed: Czekam na zdjęcia po zmianie amorków, ciekaw jestem ile siadło ;) 

Opublikowano
  • Autor
W dniu 4.11.2017 o 09:08, kaman napisał:

A tak się bałeś :decayed: Czekam na zdjęcia po zmianie amorków, ciekaw jestem ile siadło ;) 

Powiem tak. Nie mierzyłem przed, ale przód siadł elegancko :D Nie za nisko, jeździ się super. Jestem bardzo zadowolony :decayed: Tył dałem sprężyny BE jedną kategorie niżej i jakoś nie widzę, żeby było niżej. Pewnie siadło jakieś +/- 1cm, ale też jest ok.

przedpo.jpg

Opublikowano

Rzeczywiście, tył chyba nic nie siadł, a jak siadł to minimalnie :decayed: Przód za to teraz wygląda znacznie lepiej, ale coś czuję, że za jakiś czas pójdziesz jeszcze bardziej w dół :naughty:

Opublikowano

Podrzuć gdzie nabyłeś zestaw do otwierania klapy? :)

Opublikowano
  • Autor
W dniu 4.11.2017 o 20:22, kaman napisał:

Rzeczywiście, tył chyba nic nie siadł, a jak siadł to minimalnie :decayed: Przód za to teraz wygląda znacznie lepiej, ale coś czuję, że za jakiś czas pójdziesz jeszcze bardziej w dół :naughty:

To juz jest moja granica w obnizaniu auta. Nigdy nie podobaly mi sie gleby i uwazalem to za nienormalne takie okaleczanie auta :D Jedynie co jeszcze kiedys moze rozwaze to kola 18. Ale na ten moment jest miodzio ja otrzymalem efekt zamierzony i jesli chodzi o glebienie to koniec :D

W dniu 4.11.2017 o 20:45, Bknz napisał:

Podrzuć gdzie nabyłeś zestaw do otwierania klapy? :)

Kolega Jaguaro z forum :)

• 5 tygodni później...
Opublikowano
  • Autor

Kolejna aktualizacja - najpierw był chaos

20171020_190202.jpg

20171019_162852.jpg

A po miesiącu wszystko na swoim miejscu. 

Podgrzewane fotele przednie z A6 C6 półskóra z alcantarą, podgrzewane z czujnikiem zapięcia pasów i pakietem światło

20171202_140032.jpg

Android 7.1 + kamera cofania

20171111_093409.jpg

20171104_152213.jpg

Dołożenie pakietu światło, podgrzewania i czujnika pasów u Domina.

20171202_173548.jpg

20171202_165316.jpg

Do podmianki został jeszcze moduł komfortu, bo ten który akurat miałem niestety jest w wersji I, a potrzebuję wersję II i musiałem go zdemontować, a zamontować stary.

20171202_164218.jpg

Dojdą jeszcze projektorki w tapicerkę drzwi, ledy pod nogi, clh plus ledy w przeciwmgielne, ale o tym już w kolejnej aktualizacji :) 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Fotele fajnie siadły :)

Opublikowano

Można śmiało rzec, że nie taki "szarak" z tego "szaraczka". Oby tak dalej.

Opublikowano

Szacunek za wytrwałość i konsekwencje : )

Opublikowano
  • Autor

Zgodnie z zapowiedziami poprzedniego posta - wpadł moduł komfortu w najwyższej wersji dla B6. Szybkie kodowanie wszystko ładnie pięknie. Przyszły ledy od Tomnika. Na pierwszy ogień ledy pod stopy

20171220_070638.jpg

No i wymiana ledów z elektronicznego na ledy Tomnika w bagażniku. Różnica widoczna :decayed:

20171220_070530.jpg

Do wymiany zostały mi jeszcze ledy w postojówkach, ale niestety pogoda nie rozpieszcza, więc zrobię to w innym terminie...

Siedząc zamknięty w aucie podczas cholernej ulewy udało mi się ulepić nieori moduł CLH w halogeny. Moduł został umieszczony nad MCE. Wieczorem nagram filmik jak to działa. Niestety posiadając MCE w wersji HIGH, a jedynie 2 wyjścia w module CLH, mogłem zasilić tylko 2 żarówki... Jednak ori CLH robi lepszą robotę, bo auto jest dookoła oświetlone. No cóż jest tak i na razie tak zostanie :jerk: W przeciwmgielne mam zamiar wrzucić mocne ledy, ale to już w styczniu.

20171223_143404.jpg

20171224_094046.jpg

Przy okazji dłubania w aucie zmieniłem sobie kodowanie świateł na skandynawie. Bajer spoko, tylko szkoda, że długie nie chcą się załączać przy przełączniku w pozycji "0".

Przy okazji wczoraj umyłem furę, bo po zrobieniu 2kkm bez mycia wyglądała fatalnie :facepalm: Oczywiście pakiecik zima.

20171222_142455.jpg

Tyle na dziś :hi:

Opublikowano

W środeczku widzę zaszalałeś czas na zewnątrz będzie coś ?

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
  • Autor
W dniu 24.12.2017 o 15:47, marky2552 napisał:

W środeczku widzę zaszalałeś czas na zewnątrz będzie coś ?

Powoli dorastam już do zmiany na coś nowszego, a A4 planujemy zostawić narzeczonej, więc z zewnątrz chyba tylko ściema szyb i tyle :)

Co jak co fajnie byłoby rzucić dokładki w kolor plus jakieś listwy s line i chociażby lotkę, auto od razu nabrałoby innego charakteru. No ale to... Zobaczymy :decayed:

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Nowa wycieraczka Q7 z 2016r od @Exmi. Do tego nowa wycieraczka Valeo 330mm w drodze. 

20180112_151254.jpg

Nowe wycieraczki przedniej szyby ASO. Wymiana z niewypałów - denso. Nie polecam.

20180111_191434.jpg

Zrobiłem w końcu porządek z kablami i uruchomiłem tylne głośniki + suba w androidzie

20180111_181120.jpg

Plus wymiana brzęczyka w liczniku

20180105_164729.jpg

Opublikowano

O delfinek. Piękny. Zerknij sobie na czarne lampy na przód. W moim byłym małyszu wyglądały super. 
Pytanie odnośnie ledów od Tomnika. Naprawdę tak mocno dają? Zastanawiam się nad zakupem.

Opublikowano
  • Autor
30 minut temu, Gac3k napisał:

O delfinek. Piękny. Zerknij sobie na czarne lampy na przód. W moim byłym małyszu wyglądały super. 
Pytanie odnośnie ledów od Tomnika. Naprawdę tak mocno dają? Zastanawiam się nad zakupem.

Z tymi lampami to temat do przemyślenia, bo depo w całkiem niezłej cenie są ;) Na ten moment z lampami to planuję wrzucić ledy zamiast hidów, nowe ledy od tomnika w postojówki, rozkleić je, skleić masą klejąco uszczelniającą i spolerować. U mojej narzeczonej taki patent w A3 wyszedł genialnie, lampy nie parują i w końcu jest mega widoczność.

Co do ledów tomnika... Ja te w podsufitce mam takie 'allegrowe' i dla wielu osób są bardzo mocne, więc tomnika w podsufitkę muszą być serio bardzo mocne. Mówię tu o przodzie i środku. W bagażniku mam ledy tomnika i jestem zadowolony bo lubię mieć dobrze oświetlony bagażnik. Ledy na stopy są mocne, a to mi też pasuje. Postaram się zrobić ci fotki jakieś takie w lepszej jakości jakoś np. jutro ;) 

Opublikowano
Te od tomnik to petarda mam je u siebie i jestem mega zadowolony

Opublikowano
  • Autor

Tak wygląda działanie tego CLH, na razie ustawione mam na 20 sekund, ale będę musiał zmienić na 30. Niestety zapalają się na chwilę mijania, ale zakupiłem już 2 diody i po montażu powinny załatwić sprawę

W dniu 19.01.2018 o 20:13, Gac3k napisał:

Naprawdę tak mocno dają? 

https://postimg.org/gallery/1zmmpyjj0/

Tak to wygląda jak na dworze jest ciemno.

Dodatkowo wrzucam tu swoje spostrzeżenia odnośnie kompletu ori wycieraczek na przód. Wycieraczki te, mimo że są takie same, są oznaczone - na stronę kierowcy i pasażera. Na plus, bo nie pomylisz się montując je odwrotnie. Do tego dodatkowo na wycieraczce są  dwa paski plastikowe, które dociągają gumę. Zrobione już 500km i oczywiście jakość oryginału - zbiera perfekcyjnie i chodzi cicho. Nigdy więcej podrabiańców.

20180119_142337.jpg

20180119_143150.jpg

Opublikowano
  • Autor

Kolejna wymiana olejowo - filtrowa

20180127_161003.jpg

Przy okazji udało się zrobić parę foto skończonego już wg mnie środka :hi:

20180126_150433.jpg

20180126_150423.jpg

20180126_150337.jpg

Plus moja inwencja twórcza :glupek2:

20180126_150502.jpg

Fajnie byłoby zacząć modzić coś w końcu na zewnątrz i raczej w tym sezonie jednak coś tam ruszy do przodu :)