Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AVF] Wskazanie zuzycia paliwa przez FIS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam serdecznie mam takie moze nie na miejscu pytanie bo nie wiem czy w dobrym dziale, ale chodzi mi o dziwne wskazania komputera pokladaoweg a mianowicie w czasie postoju na swiatlach powinno mi pokazywac jakies 1,5 l/100 a u mnie to bywa bardzo roznie od 1,2 do nawet 15l/100 czy to jest normalne i ma wplyw na faktyczne spalanie a moze cos jest nie tak????

Opublikowano

komputer pokazuje ostatnie zapamietane spalanie :P

nie martw sie

PS sprawdz sobie w ten sposób jedz równo ustaw na spalanie chwilowe :P

bedziesz miał powiedzmy 10 L

wyrzuc na luz i puśc gaz

i zobaczysz ze pojawi cie sie najpierw 0.0 a potem 10 .L :)

nie wiem czy dobrze opisąem ale mysle dobrze gorzej z przeniesieniem tego na pismo ;P

Opublikowano

spalanie srednie to wiadomo jest srednie i gdy sie zatrzymasz to nadal jest srednie.

spalanie chwilowe to o ktore pytasz, to wynik spalania z ostatnich 300 m. dlatego gdy zatrzymujesz auto to pokaze tobie srednia z ostatnich 300 m.

zero pokazuje tylko i wylacznie przy hamowaniu silnikiem.

zuzycie paliwa na postoju to 0,6 L/h natomiast FIS nie ma opcji zmiany jednostek z zuzycia paliwa w kunkcji odleglosci na zuzycie w funkcji czasu, stad wydawaloby sie dziwne wyniki na postoju

Opublikowano

spalanie srednie to wiadomo jest srednie i gdy sie zatrzymasz to nadal jest srednie.

spalanie chwilowe to o ktore pytasz, to wynik spalania z ostatnich 300 m. dlatego gdy zatrzymujesz auto to pokaze tobie srednia z ostatnich 300 m.

zero pokazuje tylko i wylacznie przy hamowaniu silnikiem.

zuzycie paliwa na postoju to 0,6 L/h natomiast FIS nie ma opcji zmiany jednostek z zuzycia paliwa w kunkcji odleglosci na zuzycie w funkcji czasu, stad wydawaloby sie dziwne wyniki na postoju

no moze to jest bardziej zrozumiale napisane :P

Opublikowano

troche inaczej :cool1:

Opublikowano

no moze to jest bardziej zrozumiale napisane :P

boberek,jako że dzisiaj piszesz nogami-jesteś usprawiedliwiony :decayed:

a swoją drogą,to dziwne,że w B6/B7 niema opcji spalania l/h :mysli:,w passacie BG FL mam taką opcje

Opublikowano

BTW a po co taka wiedza? :cool1:

wazne sa informacje o spalaniu srednim, chwilowym oraz zasieg. poniewaz to informacje na ktore mozesz miec wplyw :cool1:

wole nie miec info o spalaniu na postoju, ale siedziec w audi :tongue4:

Opublikowano

hehe no to faktycznie ze nie ma sie czym przejmowac;) no ale wydawalo mi sie to dziwne wiec mysle sobie zapytam i wielkie dzieki za wyjasnienia!!!

Opublikowano

wole nie miec info o spalaniu na postoju, ale siedziec w audi :tongue4:

jestem za :P:polew: :polew: :polew: :polew: :polew:

Opublikowano

i ja:)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...