zabiello Opublikowano 7 Maja 2016 Opublikowano 7 Maja 2016 Tym razem postanowiłem do wymiany kupić nie tylko olej ale i filtr oleju (wcześniej jechałem do mechanika tylko z olejem,filtry mechanik załatwiał), obecnie mam założony MAHLE OC 456 ale przeglądając specyfikacje filtrów zauważyłem że filtr MANN w porównaniu do MAHLE do tego silnika (czy też do 2.0) ma dodatkowo zawór zwrotny i zawór bocznikowy. A Wy jakie macie u siebie filtry założone? Ma ktoś może założony filtr MANN i ma jakieś uwagi co do tego filtra?
komoornik Opublikowano 7 Maja 2016 Opublikowano 7 Maja 2016 Ja mam MANN'a, bo tylko takie filtry ostatnio kupuje. Filtr jak filtr, nie mam żadnych uwag.
Speedcam Opublikowano 20 Maja 2016 Opublikowano 20 Maja 2016 ja również na Mann-Filter i jest OK. nie polecam Boscha
the19game Opublikowano 20 Maja 2016 Opublikowano 20 Maja 2016 (edytowane) ja również na Mann-Filter i jest OK. nie polecam Boscha A co z boschem nie tak? Edytowane 20 Maja 2016 przez the19game
Speedcam Opublikowano 20 Maja 2016 Opublikowano 20 Maja 2016 (edytowane) co prawda z olejowymi nie słyszałem nic złego, ale o paliwowych to już masę złych opinie słyszałem. Auto na nowym Boschu gorzej chodziło niż na starym filtrze. to samo o świecach Boscha - nigdy więcej. Edytowane 20 Maja 2016 przez Speedcam
griga-st Opublikowano 20 Maja 2016 Opublikowano 20 Maja 2016 Do TFSI tylko Filtron! Ja zakładałem do nowego silnika i nic oleju mi nie brał Najnowocześniejsze wkłady do olejów syntetycznych w Europie http://www.filtron.pl/index.php/site/menu?cat=75
zabiello Opublikowano 23 Maja 2016 Autor Opublikowano 23 Maja 2016 Do TFSI tylko Filtron! Ja zakładałem do nowego silnika i nic oleju mi nie brał Najnowocześniejsze wkłady do olejów syntetycznych w Europie http://www.filtron.pl/index.php/site/menu?cat=75 Filtron też ma te dwa dodatkowe zawory jak w MANN?
Rekomendowane odpowiedzi