RoBoPL Opublikowano 16 Maja 2016 Opublikowano 16 Maja 2016 Witam Posiadam audi a4 b7 2.0 tdi automat 2006 r i mam problem ,mianowicie po wymianie pompy olejowej oraz pierścieni, panewek od czasu do czasu zapala się kontrolka ciśnienia oleju. (gdy wyłacze silnik i włącze kotrolka znika) silnik chodzi wzorowo. Co może być przyczyną? Proszę o pomoc
Mateuszek1001 Opublikowano 16 Maja 2016 Opublikowano 16 Maja 2016 Czujnik ? Sprawdz ciśnienie jak bd okej to wiadomo co
RoBoPL Opublikowano 22 Maja 2016 Autor Opublikowano 22 Maja 2016 witamCzujnik wymieniony i nadal to samo. Na ciepłym silniku za postoju jest ok ale gdy jedzie się na test to zapala się kontrolka ponownie. Jakieś propozycje?
SotoM Opublikowano 23 Maja 2016 Opublikowano 23 Maja 2016 (edytowane) Pompę oleju zmieniałeś na 1,9 czy na 2.0 z walkami? Panewki główne ruszales? Ja bym zmierzył ciśnienie oleju na BJ jak i na rpm.a nawet w czasie próby jazdy Na korbach nie pomyliłeś stopek, dałeś nowe śruby z poprawna siła dokreciles korby? Edytowane 23 Maja 2016 przez SotoM
RoBoPL Opublikowano 24 Maja 2016 Autor Opublikowano 24 Maja 2016 Pompę oleju zmieniałeś na 1,9 czy na 2.0 z walkami? Panewki główne ruszales? Ja bym zmierzył ciśnienie oleju na BJ jak i na rpm.a nawet w czasie próby jazdy Na korbach nie pomyliłeś stopek, dałeś nowe śruby z poprawna siła dokreciles korby? pompa 2.0 z wałkami panewki wymienione ciśnienie będzie mierzone w tym tyg a co do innych pytań to nie wiem , bo mechanik ogarniał temat, ja niestety po za granicą PL, tylko telefon mi pozostaje z mechanikiem ... wiec wiecie jak to jest! po wszystkich spr. dam znać co i jak pozdro
FUTURUM Opublikowano 8 Czerwca 2016 Opublikowano 8 Czerwca 2016 No i jak z tym samochodem-doszliście co było przyczyną??
Rekomendowane odpowiedzi