Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Stukanie / pukanie w przednim kole po wymiane wahaczy, nic nie pomogło

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, proszę o pomoc.

Mam problem w swojej Audi A4 B5 avant, słyszę stuki i czuję delikatny luz w prawym przednim kole, szczególnie jadąc na nierównościach, na lekko skręconych kołach. Jadąc np po bruku na prostych kołach, czy po przejeździe kolejowym nie słychać tego. Najgorzej, gdy są nierówności i na nich muszę jechać ze skręconą kierownicą (nie jest to przegub). Dodam, że jestem po wymianie dwóch górnych wahaczy i jednego dolnego przedniego (mówimy tylko o prawym kole). Niestety nie stać mnie na ciągłe sprawdzanie zawieszenia w stacji diagnostycznej, a dostępu do kanału nie ma. "Ręcznie" ten luz nie jest wyczuwalny przez mechanika. Co jeszcze może być przyczyną? Dodam tylko, że łączniki stabilizatora miałam założone na odwrót prawy/lewy, mechanik je przemienił prawidłowo. Będę wdzięczna za wszelką pomoc :)

Opublikowano

Poducha amora może ci tak stukać ..

Opublikowano

Poducha amora może ci tak stukać ..

Czy w takim wypadku nie powinno również stukać lub bujać po mocnym / kilkukrotnym naciśnięciu na prawy przód maski samochodu?

Opublikowano

Na lozysku też może być luz.

Opublikowano

A koncowki drazkow w jakim stanie?

Opublikowano

Tak naprawdę może być wszystko, sprawdź dokładnie drążki, łożyska tak jak piszą wyżej koledzy.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Łożyska nie huczą / wyją, ale nie wiem w jakim stanie jest ich wnętrze. Drążki jak były do wymiany pukały mi zawsze, na bruku tym bardziej, a poza tym mechanik chyba wyczułby ten luz, mając auto na kanale.. Najwyraźniej pozostają mi po raz kolejny trzepaki..