Majkeltaker Opublikowano 23 Maja 2016 Opublikowano 23 Maja 2016 Hej, zauważyłem coś takiego: otóż po odpuszczeniu gazu zauważyłem na obrotomierzu, że obroty tak jak by cofały się o 100 w dół a potem wracały do odpowiednich. Do tego przy odpuszczeniu gazu czuć takie 1s szarpnięcie( akurat szarpnięcie występuje tylko wtedy kiedy skaczą te obroty) Nastawnik czyszczony w grudniu 2014 roku. Ktoś ma jakiś pomysł gdzie szukać przyczyny? Chyba że już ma tak być? Przejmować się czy nie? A może ma to coś związanego z poduchami skrzyni? Nikt nic?
Bodek66 Opublikowano 26 Maja 2016 Opublikowano 26 Maja 2016 Takie wahnięcie obrotów to wina nastawnika
Majkeltaker Opublikowano 26 Maja 2016 Autor Opublikowano 26 Maja 2016 czyli znowu do czyszczenia czy cos gorzej?
Hezen Opublikowano 26 Maja 2016 Opublikowano 26 Maja 2016 (edytowane) Może luty w nastawniku do poprawy? Podaj dawke i napięcie palca przesuwu na rozgrzanym silniku. Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka Edytowane 26 Maja 2016 przez Hezen
Majkeltaker Opublikowano 26 Maja 2016 Autor Opublikowano 26 Maja 2016 Kurde, jak miałem czyszczony nastawnik to mechanior niby roznitowywał te luty i lutował od nowa. Dawkę 3 miechy temu ustawił mi na 3,2. Napięcie palca przesuwu? co to? jak to sprawdzić?
Rekomendowane odpowiedzi