Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Ciężko odpala, falują obroty, dusi się po nacisnieciu pedału gazu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam problem, jak wyże,j wszystko zaczęło się od wypadających zapłonu, zostały wymienione świece, wszystkie cewki. silnik pracował elegancko nic do zarzucenia. Autkiem pojeździłem tydzień i się zaczęło. Zaczął ciężko odpalać, obroty spadają bardzo nisko potrafi zgasnąć i falują. Po naciśnięciu pedału gazu zachowuje się jak by coś go zdusiło. Dodam że na gazie nie ma takich objawów. Proszę o jakieś sugestie. Vag nie pokazał żadnych błędów.

Opublikowano

Cześć, miałem takie coś w focusie mk1, musiałem wymienić filtr paliwa bo był już zabrudzony i na benzynie się dusił, a na gazie normalnie latał, warto sprawdzić.

Opublikowano

Podejrzana może też być pompa paliwa i/lub regulator ciśnienia w układzie paliwowym... oczywiście warto zacząć od najprostszych rzeczy (filtr+regulator).

Opublikowano

kupiłem dziś nowy filtr paliwa wymienię i zobaczymy co i jak

Opublikowano

i jak ?

Opublikowano

Nie miałem czasu wymienić filtra z różnych przyczyn ale nie po to piszę, wydaje mi się że to nie filtr paliwa choć go wymienię bo już kupiłem, zaczęło się to dziać tez na gazie tylko że moc jest reaguje na pedał gazu normalnie ale na jałowym obroty falują i dojeżdżając do skrzyżowania potrafi zgasnąć. Dziś próbowałem zawrócić na podwórku to zgasł mi z 5 razy trzeba ostroi deptać, nie trzyma obrotów na jałowym.

Opublikowano (edytowane)

Sprawdź jakie masz wartości w grupach o ile się dobrze pamiętam 030,032,033 i wrzuć tutaj screeny

Edytowane przez damian92x
Opublikowano

Więc sprawa wygląda następująco, wymieniłem filtr paliwa ale nic to nie dało a przy tym urwał mi się króciec od starego filtra i został w zatrzasku. Zrobiłem sobie dodatkowej roboty ale mniejsza o to, pojechałem do VAGBAUER Krystiana i nie ma żadnych błędów, sądy ok itp. sprawa ugrzęzła w miejscu, między czasie miałem małą kolizje i musiałem wyciągnąć klapę u blacharz i tu miła niespodzianka odbieram auto od blacharz a silnik jakby nigdy nic malina i na benzynie i gazie , o co tu chodzi? wiem na pewno że blacharz ma urządzenie które przykłada do aku bez jego odłączania a by elektroniki nie pokosić, czy to może być wina sterownika , kompa silnika jakiś reset pomógł czy coś, ogłupiałem!