Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Po wyciągnięciu kluczyka ze stacyjki swiecą się kierunkowskazy przednie .

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam. Szukałem na każdym forum info które mi pomoże i robiłem wszystko. Otóż od dzisiaj mam problem.mianowicie świeca mi się nieustannie przednie kierunkowskazy nawet na zgaszonym silniku i po wyciągnięciu kluczyka. Wyciagnalem przekaźnik(ten który jest razem z przyciskiem od awaryjek) i nic nie zgasło. Uderzylem mocniej kilka razy w to miejsce jak niektórzy pisali aby sperzynka lub kotwiczka w przekaźniki puściła. Nie pomogło. Pojechałem na swerwis pierwszy,został podpięty komputer ale zero błędów. Pojechałem do Bosha'a i tam twierdzą,że moduł komfortu został zalany...faktycznie zebrała mi się ostatnio woda pod siedzeniem pasażera gdy użyłem klimatyzacji ale z tego co mówił pracownik to tutaj nie ma takiego modułu. Powiedział abym odłączył kostkę od kierunkowskazów za kierownicą wiec tak zrobiłem i nadal nic. Naprawdę zrobiłem wszystko co wyczytałem na forach ale już nie mam siły... Zwarcie? Mieliście podobny przypadek? Audi a4 b5 sline 2000R 1.9tdi 116km AJM. Pomocy ;(

Edytowane przez Radek Wróbel
Opublikowano

odepnij pompke centralnego zamka. znajduje sie w prawym boczku w bagazniku. jak to nie poskutkuje bedziemy myslec dalej

ps. nie bylo sline w b5

Opublikowano

Okey odlaczylem. I nadal się świecą.

Gorzej ... Opadła mi klapa na rozlaczonej pomoce i nie mogę bagażnika otworzyć...

Opublikowano
Pojechałem do Bosha'a i tam twierdzą,że moduł komfortu został zalany...faktycznie zebrała mi się ostatnio woda pod siedzeniem pasażera

Specjaliści za grube piniondze. huehuehue. Zostało zalane coś czego w B5 nie ma, jest centralka/pompka, ale w bagażniku :facepalm:

A więc tak. Znasz się na schematach elektrycznych? Jak tak to weź "Sam naprawiam" i prześledź gdzie i którędy idą przewody od kierunków. Dawno ich nie oglądałem, ale podejrzewam spięcie za manetką. Nie fizycznie a elektrycznie ;)

Opublikowano

Bardzo przepraszam za brak powitania. Jednakże jestem w kropce bo potrzebuje sprawny samochód na wczoraj i pisze od razu i co chodzi.okey,prześledze schematy ale teraz muszę dostać się do bagażnika aby podłączyć pompke... Zamek w klapie ani rusz...tzn wlalem penetrator i nawet odmrazacz... Klucz sukcesywnie wszedł do końca z oporem ale nie chce się przekręcić. Nawiercilem mały otwór na środku ale nie widzę cięgna aby szczypcami złapać i otworzyć

Bagaznik otworzony teraz szukać będę schematów