Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Audi a4 b5 słaby,brak mocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem ponieważ moje audi jest strasznie słabe. Głównie odczywam to przy ruszaniu ,ruszaniu pod górke.Tak jakby coś muliło. Podczas jazdy w samochodzie słychać taki świst powietrza czasami gdy przygazuje.Dzwięk przypomina turbine u diesla. Czasami to słychać nie zawsze. Sprawdzałem filtr powietrza nie ma syfu,zmieniłem olej. Co może być przyczyną ?

Opublikowano

Podejrzewam nieszczelność w dolocie . Sprawdź.

Opublikowano

W jaki sposób to najlepiej sprawdzić ?

Opublikowano

Film jest na yt -- poszukaj.

Opublikowano (edytowane)

2zoiuyq.jpg]

Pod spodem tej grubszej rurki od pow idzie taki cienki z dołu i to jest ten wąż. Koledzy jak to sie może nazywać ?

ref

Edytowane przez fenri95
Opublikowano

Spotkalem sie z takim przypadkiem. I tak jak pisal kolega jacek70, duze prawdopodobienstwo, ze wina jest w dolocie. Wystarczy mala dziurka i jest klopot.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Znalazłem ten wężyk to ten na zdj wyżej zaznaczony czerwonym. Jak to sie nazywa? Chcąc wymienić jakoś to muszę nazwac w wyszukiwarce :P

Opublikowano

Znalazłem ten wężyk to ten na zdj wyżej zaznaczony czerwonym. Jak to sie nazywa? Chcąc wymienić jakoś to muszę nazwac w wyszukiwarce :P

Chyba chodzi ci o odme..

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Jak idzie ten wlot powietrza taka grubszą rurką to zaraz pod nia koło opaski zaciskajacej leci taki wąż od spodu. To będzie ta odma ?

Opublikowano

Nom chyba tak jak drugi koniec idzie do skrzyni korbowej?

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Musze to sprawdzić na spokojnie skad to leci.

Opublikowano

Prawdopodobmnie podciśnienie nic ci nie sika pod maską? Jak tak to sprawdź palcem gdzie leci. Mi ostatnio przetarło się podciśnienie nie wiem nawet czy nie te o którym mówisz idzie od dolotu do przepustnicy z tyłu, założyłem zwykły przewód paliwowy i działa elegancko.

Opublikowano

Chwile sie nie udzielałem na forum sprawdziłem tą szczelność powietrza i wszystko jest wporządku obroty nie spadają są cały czas takie same. Czym jeszcze może być spowodowany ten taki młuł na starcie ? Czasami chce szybo wyjechać i dostaje takiego muła nie zawsze ale często zimny/cieply nie ma znaczenia. Rozmawiałem kiedyś z takim znajomym ma dwie takie a4 wlasnie z 1.6 mówił ze te auta tak maja bo duża buda a silnik tylko 101km.

ref