fenri95 Opublikowano 25 Maja 2016 Opublikowano 25 Maja 2016 Witam mam problem ponieważ moje audi jest strasznie słabe. Głównie odczywam to przy ruszaniu ,ruszaniu pod górke.Tak jakby coś muliło. Podczas jazdy w samochodzie słychać taki świst powietrza czasami gdy przygazuje.Dzwięk przypomina turbine u diesla. Czasami to słychać nie zawsze. Sprawdzałem filtr powietrza nie ma syfu,zmieniłem olej. Co może być przyczyną ?
jacek70 Opublikowano 25 Maja 2016 Opublikowano 25 Maja 2016 Podejrzewam nieszczelność w dolocie . Sprawdź.
fenri95 Opublikowano 25 Maja 2016 Autor Opublikowano 25 Maja 2016 W jaki sposób to najlepiej sprawdzić ?
fenri95 Opublikowano 3 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 3 Czerwca 2016 (edytowane) ] Pod spodem tej grubszej rurki od pow idzie taki cienki z dołu i to jest ten wąż. Koledzy jak to sie może nazywać ? ref Edytowane 2 Czerwca 2016 przez fenri95
muunv Opublikowano 3 Czerwca 2016 Opublikowano 3 Czerwca 2016 Spotkalem sie z takim przypadkiem. I tak jak pisal kolega jacek70, duze prawdopodobienstwo, ze wina jest w dolocie. Wystarczy mala dziurka i jest klopot. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
fenri95 Opublikowano 3 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 3 Czerwca 2016 Znalazłem ten wężyk to ten na zdj wyżej zaznaczony czerwonym. Jak to sie nazywa? Chcąc wymienić jakoś to muszę nazwac w wyszukiwarce
neoxpl Opublikowano 3 Czerwca 2016 Opublikowano 3 Czerwca 2016 Znalazłem ten wężyk to ten na zdj wyżej zaznaczony czerwonym. Jak to sie nazywa? Chcąc wymienić jakoś to muszę nazwac w wyszukiwarce Chyba chodzi ci o odme..Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka
fenri95 Opublikowano 3 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 3 Czerwca 2016 Jak idzie ten wlot powietrza taka grubszą rurką to zaraz pod nia koło opaski zaciskajacej leci taki wąż od spodu. To będzie ta odma ?
neoxpl Opublikowano 3 Czerwca 2016 Opublikowano 3 Czerwca 2016 Nom chyba tak jak drugi koniec idzie do skrzyni korbowej? Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka
fenri95 Opublikowano 3 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 3 Czerwca 2016 Musze to sprawdzić na spokojnie skad to leci.
ayew Opublikowano 8 Czerwca 2016 Opublikowano 8 Czerwca 2016 Prawdopodobmnie podciśnienie nic ci nie sika pod maską? Jak tak to sprawdź palcem gdzie leci. Mi ostatnio przetarło się podciśnienie nie wiem nawet czy nie te o którym mówisz idzie od dolotu do przepustnicy z tyłu, założyłem zwykły przewód paliwowy i działa elegancko.
fenri95 Opublikowano 30 Lipca 2016 Autor Opublikowano 30 Lipca 2016 Chwile sie nie udzielałem na forum sprawdziłem tą szczelność powietrza i wszystko jest wporządku obroty nie spadają są cały czas takie same. Czym jeszcze może być spowodowany ten taki młuł na starcie ? Czasami chce szybo wyjechać i dostaje takiego muła nie zawsze ale często zimny/cieply nie ma znaczenia. Rozmawiałem kiedyś z takim znajomym ma dwie takie a4 wlasnie z 1.6 mówił ze te auta tak maja bo duża buda a silnik tylko 101km. ref
Rekomendowane odpowiedzi