zanio9622 Opublikowano 30 Maja 2016 Opublikowano 30 Maja 2016 Witajcie. Posiadam a4b5 1.9 afn 110km na zwykłej pompie które znudziło już mnie trochę. Mam kolesia który samym programem wyciąga 30km w +. Chciałbym jednak wyjsciowo otrzymać co najmniej 150km na hamowni, dlatego poza programem planuje wymianę intercoolera. Miał ktoś styczność z taką mocą w afnie? Warto? jak znosi to silnik? Moje a4 to 98r. przedlift.
Jarol Opublikowano 30 Maja 2016 Opublikowano 30 Maja 2016 Witajcie. Posiadam a4b5 1.9 afn 110km na zwykłej pompie które znudziło już mnie trochę. Mam kolesia który samym programem wyciąga 30km w +. Chciałbym jednak wyjsciowo otrzymać co najmniej 150km na hamowni, dlatego poza programem planuje wymianę intercoolera. Miał ktoś styczność z taką mocą w afnie? Warto? jak znosi to silnik? Moje a4 to 98r. przedlift. 150km to trochę za dużo jak na seryjną turbosprężarkę. Tak samo seryjne wtryskiwacze mogą nie dać tyle paliwa.
gravit777 Opublikowano 30 Maja 2016 Opublikowano 30 Maja 2016 ja mam afn zrobionego na 156konikow, silnik dobrze znosi modyfikacje i na pewno warto, nie powiem w porównaniu do serii furka teraz to odrzutowiec, ale ostatnio jak się pogoniłem trochę na drodze to przy ostatnim hamowaniu myślałem ze się nie zdążę zatrzymać przed skrzyżowaniem, a hamulce zaczęły mocno dymić z przodu także oprócz silnika jest parę innych ważnych rzeczy o których warto pomyśleć w zależności w jaka moc celujesz 1
Kowi87 Opublikowano 20 Czerwca 2016 Opublikowano 20 Czerwca 2016 Jesli zdrowy układ paliwowy to te 140km złapiesz a wymiana intercoolera nie zmieni na + wyniku. Jak chcesz 150km to zmieniasz turbo albo wtryski na 216, wtedy są szanse że uda sie dobić do tych 150km, o ile w pierwszym przypadku będzie zdrowa pompa i wtryski, a w drugim zdrowa pompa, takie 14X pewne.
wodz Opublikowano 20 Czerwca 2016 Opublikowano 20 Czerwca 2016 jak znosi to silnik? Przy tej mocy zaczyna "rozgrzewkę" A tak na poważnie ładuj turbo GT1749VK i wtryski 216 i masz jak w banku te 150KM.
Rekomendowane odpowiedzi