Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Prędkościomierz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jestem nowy, proszę o wyrozumiałość. Mam problem z diagnozą, mechanicy też. Rzecz w tym, że prędkościomierz raz działa, raz nie działa. Obrotomierz, wskaźnik ciśnienia, licznik godzina itp działa, tylko prędkościomierz. Jeden mechanik stwierdzil, że wtyczk ado wymiany ( nie możliwe skoro działa licznik ) drugi mechanik stwierdził, że cała płyta do wymiany ( ale reszta działa ) . Co uważacie?

Pozdrawiam.

Opublikowano

Prawdopodobnie masz licznik jaegera, a one mają to do siebie, że lubią się psuć. Jak sięnaprawi jedno, to zaraz padnie coś innego, po prostu ten typ tak ma. Może wystarczy wymienić silniczek prędkościomierza i będzie działać, ale to loteria. Jak możesz to wrzuć zdjęcie przodu licznika, będziemy wiedzieć jaki masz typ.

Może być też uszkodzony czujnik prędkości, ale to rzadszy przypadek.

Edytowane przez marcin_franz

Opublikowano

Tak jak myślałem. Masz licznik jaegera. Możesz spróbować wymiany silniczka w liczniku, ale to wcale nie musi być przyczyną. Najlepiej jakbyś wymienił cały licznik na vdo.

Opublikowano
  • Autor

Tak jak myślałem. Masz licznik jaegera. Możesz spróbować wymiany silniczka w liczniku, ale to wcale nie musi być przyczyną. Najlepiej jakbyś wymienił cały licznik na vdo.

Drogo by to kosztowało? a co z imobiliserem? gdzie cos takiego znajde? :)

Opublikowano

Silniczek:

http://allegro.pl/silniczek-licznika-citroen-c5-peugeot-206-jaeger-i5584447002.html

Licznik to różnie, od razu możesz sobie założyć pełny fis (100-300zł), jest o tym temat na forum. Immo koduje się kablem, tylko Ty u siebie masz immo3, więc trzeba będzie sczytać pin z obecnego licznika

Opublikowano

Albo ze sterownika silnika ;)

Opublikowano

Mialem to samo tylko ze w ADR, raz mi dzialal licznik raz nie, czasami dzialal i w czasie jazdy przestawal spadal do 0, U mnie okazalo sie ze jest to czujnik w skrzyni biegow, byl lekko przetarty i dostawal sie olej i wariowal. Wymienilem na nowy juz z po roku temu i jak narazie brak problemow z predkosciomierzem:)

Opublikowano
  • Autor

Mialem to samo tylko ze w ADR, raz mi dzialal licznik raz nie, czasami dzialal i w czasie jazdy przestawal spadal do 0, U mnie okazalo sie ze jest to czujnik w skrzyni biegow, byl lekko przetarty i dostawal sie olej i wariowal. Wymienilem na nowy juz z po roku temu i jak narazie brak problemow z predkosciomierzem:)

Witaj. A czy licznik działał, nabijał kilometry?

Silniczek:

http://allegro.pl/silniczek-licznika-citroen-c5-peugeot-206-jaeger-i5584447002.html

Licznik to różnie, od razu możesz sobie założyć pełny fis (100-300zł), jest o tym temat na forum. Immo koduje się kablem, tylko Ty u siebie masz immo3, więc trzeba będzie sczytać pin z obecnego licznika

Silniczek w podobnej cenie co caly licznik. Jak można dokładnie sprawdzić przyczynę? Czy elektromechanik powinien znaleźć usterkę?

a co myslicie o:

http://www.gumtree.pl/a-mechanika-auto-skup-pomoc-drogowa/poznan/naprawa-licznikow-audi-fis-poznan/1001295372830910476391709

??

Opublikowano

Nie naprawiaj ich tylko zmień na vdo

Opublikowano

Jak usłyszysz cenę za taką naprawę to....z tego co się orientuję to koło 400-600 zł ludzie płacą za reanimację jeagera :)

Opublikowano
  • Autor

Rzecz w tym, że nie znam się na tym, ani nie wiem kto mógłby coś takiego zrobic ;/

Opublikowano

Z Trzcianki do Faziego daleko nie masz ;)

Opublikowano
  • Autor

Zajmujesz sie tym? Ile czasu by tobie to zajęło? i Jaki koszt? Pozdrawiam.

Opublikowano

pw