Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi S5 8T Lift

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
22 godziny temu, Binek1.8T napisał:

ale cos u nas nie chce spaść.. 

W DE nie masz śniegu teraz ? Wczoraj jechałem to waliło ładnie śniegiem :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Wlasnie wykrakałem wczoraj pod wieczór mega śniegu spadło ale za nim wyjechaliśmy na bajere to juz ciemno.. Zreszta okazało sie ze nie moge wyłączyć całkowicie ESP i zabawę mi popsuło :) natomiast kolega w a5 2.0tfsi mógł.. 

Opublikowano

ESP tak, ale ABS dalej działa i trochę irytuje.

Opublikowano
  • Autor
3 minuty temu, komoornik napisał:

ESP tak, ale ABS dalej działa i trochę irytuje.

W rzeczy samej az do momentu kiedy ABS zapaliło sie na stałe dałem sobie spokój. Po ponownym uruchomieniu auta juz znikło i sie nie pokazuje. 

Dalej meczy mnie ta skrzynie biegów. Najwidoczniej musze zawitać do ASO znów ale nie chce wyjsć na idiotę ze sie wszystkiego czepiam.. 

Opublikowano

Problem w tym, że ASO nie jest najlepszym miejscem do serwisowania S Tronica.

Opublikowano
  • Autor
1 godzinę temu, komoornik napisał:

Problem w tym, że ASO nie jest najlepszym miejscem do serwisowania S Tronica.

Wydaje mi się ze tu w Niemczech bardziej poważnie podchodzą do sprawy niż w Polsce. Zapewniali mnie ze wiedza co jest grane i ze bedzie wszystko cacy bo znają juz ten temat. A tu takie cos, teraz pytanie czy to sprawa nowej mechatroniki+softa czy po prostu znów cos tam nie gra.. Ogólnie biegi zmienia bardzo płynnie i szybko tylko wkurza mnie ta delikatna "dogazowka" przy wbijaniu wyższego biegu. 

Moze zna ktos jakis dobry serwis skrzyń typu S-tronik/Dsg w Wielkopolsce? 

Opublikowano
14 godzin temu, Binek1.8T napisał:

Wydaje mi się ze tu w Niemczech bardziej poważnie podchodzą do sprawy niż w Polsce.

To na pewno. Ogólnie niemieckie ASO mają serwis/podejście na dużo wyższym poziomie..

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

A wiec 2 tys km od założenia nowej mechatroniki wychodzi na to ze wszystko sie poukładało i chodzi skrzynia bez zarzutu :) 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Zapozowała, no to grzecz fotki nie strzelic :wink:
1.jpg4.jpg2.jpg3.jpg

Opublikowano

Ładna jest :wink: Tej felgi potrzebuje :decayed:

Opublikowano

A ja czekam na obudowy lusterek od s5 ;) Autko pierwsza klasa :D

Opublikowano
  • Autor
19 godzin temu, liquid8p napisał:

A ja czekam na obudowy lusterek od s5 ;) Autko pierwsza klasa :D

Oj.. na pewno zrobią robote jak przyjda !! :naughty:

Opublikowano

Też jak do nich jadę mam wrażenie, że to ja się czepiam a wszystko jest ok.. a jak wyjeżdżam to znów się wkurzam, że nie byłem bardziej stanowczy.. również mam problem ze skrzynią. U mnie się zaczyna przy 13 tys km.. 

Zdjęcia piękne bo i Niunia piękna. Lubię tu zaglądać :)

Opublikowano
  • Autor
1 godzinę temu, Kosmita napisał:

Też jak do nich jadę mam wrażenie, że to ja się czepiam a wszystko jest ok.. a jak wyjeżdżam to znów się wkurzam, że nie byłem bardziej stanowczy.. również mam problem ze skrzynią. U mnie się zaczyna przy 13 tys km.. 

Zdjęcia piękne bo i Niunia piękna. Lubię tu zaglądać :)

Cieszę ze sie podoba! :) 

a wiec tak, u mnie skrzynia chodzi bezbłędnie teraz po wymianie mechatroniki, moge Ci wysłać papiery i tam jest napisane co było wymieniane i za ile.. W sumie nie całe 4tys eur.. W ASO. A tez wcześniej miałem problem ze szarpaniem itp..

dzis kumpel przyjechał S5'tką 2016r. 5 tys przebiegu.. I co Wam powiem.. Ona jest wolniejsza niż moja z 149tys na koncie juz! mam filmiki.. Nie wiemy dlaczego.. Ponoć to te same silniki lecz tak jak u mnie jest ładnie pod maska to on ma jakis plastik na gorze a'la V8 w RS6/7. 

Opublikowano

ładna sztuka :)

Opublikowano

Pewnie jakieś normy emisji spalin i inaczej już są przez to zestrojone te samochody.. no nic, zobaczymy co powiedzą u mnie. Na gwarancji nie chcą wymieniać ale pomęczymy ich trochę :)

Opublikowano
2 godziny temu, Binek1.8T napisał:

Cieszę ze sie podoba! :) 

a wiec tak, u mnie skrzynia chodzi bezbłędnie teraz po wymianie mechatroniki, moge Ci wysłać papiery i tam jest napisane co było wymieniane i za ile.. W sumie nie całe 4tys eur.. W ASO. A tez wcześniej miałem problem ze szarpaniem itp..

dzis kumpel przyjechał S5'tką 2016r. 5 tys przebiegu.. I co Wam powiem.. Ona jest wolniejsza niż moja z 149tys na koncie juz! mam filmiki.. Nie wiemy dlaczego.. Ponoć to te same silniki lecz tak jak u mnie jest ładnie pod maska to on ma jakis plastik na gorze a'la V8 w RS6/7. 

norma,zawsze tak jest,silnik musi zrobic min 20-30tysi zeby sie "ulozyl"

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Taka mała niespodzianka dzis po długiej ulewnej trasie.. Dosłownie pod garażem  Prawy zarnik trzy razy pomrugal i zgasł.. Teraz pytanko do Was, jaki zarnik polecacie bo nie za bardzo Wiem jaki zamówić.. Na pewno barwę 5000-6000k ale tutaj sa D3S czy jakie? 

image.jpeg

Opublikowano
  • Autor

aa i wydaje mi sie ze pogoda raczej nie mogła miec z tym nic wspólnego? :P 

Edytowane przez Binek1.8T

Opublikowano

A był wcześniej zabarwiony na różowo? Jak nie to mogła. Żarniki nie wypalają się nagle. Polecam wymienić oba.