jakub04 Opublikowano 17 Czerwca 2016 Opublikowano 17 Czerwca 2016 Czeka mnie wymiana uszczelniacza wału korbowego od strony sprzęgła. W ofercie przeważają uszczelniacze teflonowe / PTFE/, które montuje się bezolejowo na suchy odtłuszczony wał .Jaka jest żywotność takiego uszczelniacza i czy nie ma wycieków oleju w miarę użytkowania auta? Stare uszczelniacze miały sprężynkę dociskową wargi do wału /fluro-kauczukowe/ natomiast te nowe nie przekonują mnie. Czy ktoś z forumowiczów miał w praktyce do czynienia z w/w uszczelniaczami ? Proszę o opinię.
neoxpl Opublikowano 17 Czerwca 2016 Opublikowano 17 Czerwca 2016 Jesli cię nie przekonują to poco kombinować, założyć standardowy i juz.. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka
dex1991 Opublikowano 17 Czerwca 2016 Opublikowano 17 Czerwca 2016 Teflonowe uszczelniacze powinno zakładać się zgodnie z instrukcją i odczekać odpowiedni czas, żeby uszczelniacz się ułożył. Bardzo ważny jest właściwy montaż. Spójrz też na to czy wał w miejscu styku z uszczelniaczem nie jest porysany lub nie ma jakichkolwiek ubytków. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi