przemek1259 Opublikowano 18 Czerwca 2016 Opublikowano 18 Czerwca 2016 Witam, prawdopodobnie do wymiany mam silniczek wycieraczki tył w A4 B6 Avant, moje pytanie, jak się do niego dostać? Jak ściągnąć te plastiki? Próbowałem, odkręciłem wszystkie śrubki, ale coś nadal trzyma a nie chce niczego pourywać. Może mi ktoś powiedzieć krok po kroku jak to zrobić? Widziałem coś na forum, ale nic z tego nie wiem...
nitroo Opublikowano 18 Czerwca 2016 Opublikowano 18 Czerwca 2016 Spinki tam są, musisz ciągnąć powoli aż każda strona odskoczy.
przemek1259 Opublikowano 18 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 18 Czerwca 2016 (edytowane) Spinki tam są, musisz ciągnąć powoli aż każda strona odskoczy.Czyli nic nie przykrecone? I zejdzie to poszycie razem z plastikiem tak? (ten materiał + plastik niżej tam gdzie silnik) Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Edytowane 18 Czerwca 2016 przez przemek1259
Fido Opublikowano 18 Czerwca 2016 Opublikowano 18 Czerwca 2016 Sam Naprawiam pdf i temat zbędny. Zaopatrz się w niego,przyda się. 1
przemek1259 Opublikowano 19 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 19 Czerwca 2016 Sam Naprawiam pdf i temat zbędny. Zaopatrz się w niego,przyda się. Nie ma tego w tym "sam naprawiam" ściągnąłem PDF i nie ma tam nic o ściąganiu tapicerki ...
SweetSquid Opublikowano 20 Czerwca 2016 Opublikowano 20 Czerwca 2016 Nie ma tego w tym "sam naprawiam" ściągnąłem PDF i nie ma tam nic o ściąganiu tapicerki ... Czy aby napewno:
przemek1259 Opublikowano 20 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 20 Czerwca 2016 R Nie ma tego w tym "sam naprawiam" ściągnąłem PDF i nie ma tam nic o ściąganiu tapicerki ... Czy aby napewno: ' Skąd taki "wyjmak" wziąść? Chciałem to zrobić bez tego ale nie ma szans... Trochę zeszło ale na dole koło szyby trzyma tak że nie idzie tego ruszyć ...
SweetSquid Opublikowano 20 Czerwca 2016 Opublikowano 20 Czerwca 2016 Mnie się udało to plastikowym hakiem zdjąć, ale ponoć można zrobić to ze śledzia od komputera owinientego taśmą izolacyjną. Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
przemek1259 Opublikowano 20 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 20 Czerwca 2016 Mnie się udało to plastikowym hakiem zdjąć, ale ponoć można zrobić to ze śledzia od komputera owinientego taśmą izolacyjną. Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka ciągnąć na dół czy w kierunku szyby bardziej?
Fido Opublikowano 20 Czerwca 2016 Opublikowano 20 Czerwca 2016 Powiem tak. Ciężko to wyrwać z mocowań.
azure Opublikowano 20 Czerwca 2016 Opublikowano 20 Czerwca 2016 Sam kiedyś próbowałem i trzymało przy szybie, od góry. Nie miałem narzędzia, nie wiedziałem jak to wygląda i poddałem się :/ W tym roku planuję drugie podejście... a sam opis zacytowany wyżej jest z lekka lakoniczny, przydałoby się coś dokładniejszego co, gdzie, jak i czym podważyć, żeby nie narobić szkód większych niż trzeba.
SweetSquid Opublikowano 23 Czerwca 2016 Opublikowano 23 Czerwca 2016 Blisko narożników plastik ma wypustki i "wskakuje" na kawałek blachy bagażnika z tego co pamiętam. Jak pierwszym razem demontowałem to się natrudziłem, ale udało się bez narzędzia to zdjąć. Narzędziem musisz ciągnąć do góry żeby odkształcić ten plastik na tyle żeby zszedł z blachy.
kielbu Opublikowano 28 Czerwca 2016 Opublikowano 28 Czerwca 2016 Polecam fajny kanał, świetnie wszystko pokazuje i tłumaczy: https://www.youtube.com/watch?v=S-io_SuWlpY
wiciak15 Opublikowano 28 Czerwca 2016 Opublikowano 28 Czerwca 2016 Polecam fajny kanał, świetnie wszystko pokazuje i tłumaczy: https://www.youtube.com/watch?v=S-io_SuWlpY miałem właśnie również polecić ten kanał
Rekomendowane odpowiedzi