rafalski_4 Opublikowano 26 Czerwca 2016 Opublikowano 26 Czerwca 2016 (edytowane) Witam. Jestem nowy na forum, wiec pasuje się przywitać. Nazywam się Rafał i niedawno stałem się posiadaczem Audiczki A4 B5 1,9 TDI 110KM. Mam w nim jakiegoś pilota do zamka centralnego no-name oraz kluczyk bez pilota. Drzwi się zamykają, ale szyby już nie. Po zamknięciu samochodu kluczykiem i "przytrzymaniu" szyby się zamykają. Dodatkowo nie mam w nim alarmu. Chciałbym założyć do niego alarm i żeby pilot był razem z kluczykiem (scyzoryk). Co muszę zrobić? Czy muszę kupować nową centralkę, sterownik, czy wystarczy kupić scyzoryk, zaprogramować pilota i wyfrezować grot? Proszę o jakieś wskazówki, bo zbytnio się na tym nie znam. Dodam, że nie wiem czy mam oryginalny zamek centralny. Pozdrawiam Rafał Edytowane 26 Czerwca 2016 przez rafalski_4
Alfi Opublikowano 26 Czerwca 2016 Opublikowano 26 Czerwca 2016 (edytowane) Sprawdź pod deską czy nie ma centralki od centralnego zamka od pilota. Centralny zamek masz oryginalny (w bagażniku jest pompka). Możesz kupić moduł centralnego zamka z alarmem lub bez (zależy od ciebie). Musisz zaprogramować kluczyk. Stary moduł od pilota musisz usunąć. Centralny z alarmem wiąże się z bardziej zagmatwanym montażem. Tu masz opis: http://a4-klub.pl/index.php?/topic/228205-dorobienie-kluczykow-komplet-adapracja-pilota-immo-pin-pompka-centralnego-zamka/ Edytowane 26 Czerwca 2016 przez Alfi
tfk83 Opublikowano 26 Czerwca 2016 Opublikowano 26 Czerwca 2016 Kup alarm że scyzorykiem, jeśli masz już centralny z pilota to połowa roboty z głowy bo masz już podpięte zasilanie i zamek. Zostaje ci tylko podpięcie do krancówek drzwi. Nic nie musisz programowac jedynie do nowego kluczyka dorobić grot i przełożyć pastylkę immo
Rekomendowane odpowiedzi