Skocz do zawartości
IGNOROWANY

B5 fotele kompatybilność

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Zastanawiam się nad wymianą foteli do mojego b5 przedlifta (1996, sedan).

I teraz pytanie - jakie fotele będą kompatybilne? Czy mogę bez obawien kupować byle jakie, byle tylko od b5?czy jednak tylko od przedlifta, bądź tylko od sedana?

Dzięki za odpowiedzi ;)

Opublikowano

Fotele z przed i po lifcie pasują, tak samo z sedana do kombi są tylko jakieś różnice mocowania tylnego oparcia względem kombi a sedan. Jeżeli chodzi o fotele z innego auta to chyba nic nie pasuje bez przeróbek

Opublikowano

samo mocowanie foteli i tylnej kanapy jest takie samo, różnica jest tylko w zatrzasku oparcia i boczkach kanapy między sedanem i AV, choć kawałek blaszki, drut plus spawarka i możesz pchać oparcie z avanta

oczywiście jeśli masz fotele ręcznie sterowane a chcesz elektrykę musisz ciągnąć wiązki

możesz szukać kompletu z c5, choć jest trochę przeróbek, poszukaj tematu i się dowiesz co i jak

Opublikowano

z C5 chyba pasuje przód, z tyłem jest już konkretna rzeźba, ale ludzie chyba też wsadzali. Nie wiem czy przypadkiem od paska b5 nie będą pasowały.

Ogólnie jeśli masz fantazję to i od ferrari upchasz, ale trzeba pokombinować ;)

Opublikowano

Z tylem z c5 tez nie ma jakiegos wiekszego problemu

Opublikowano

pasek ma takie same mocowanie jak w c5, więc też nie pasuje

Opublikowano

Witam a czy ktoś moze mi powiedzieć jak podłączyć kostki airbag ??

Bo mam w instalacji kostkę żółta 2 kable a w fotelu 3 kable

Fotele polift a instalacja 97rok

Proszę o pomoc

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

przedlift miał 2pin wtyczkę żółta i dodatkowa masę gniazdo czerwone

Opublikowano

Fotele z przed i po lifcie pasują, tak samo z sedana do kombi są tylko jakieś różnice mocowania tylnego oparcia względem kombi a sedan. Jeżeli chodzi o fotele z innego auta to chyba nic nie pasuje bez przeróbek

Nie do końca masz rację. Kanapa z avanta jest nieco wyższa i z reguły ma trzy zaglówki. Ma też nieco wyzsze oparcie ale do sedana zalozysz i jest spoko i nawet fajniej bo masz trzy zagłówki ale sedanowa w avancie pomimo że da się włożyć wygląda słabo...