Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ALF] Wrażenie z użytkowania silnika 2.4 V6 5V

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

zwracam honor patrzylem na 174. Z danych wynika ze kolo 7.2 no to rzeczywiscie jest czym sie bujac :gwizdanie:

wlasnie nie ma sie czym bujac :( owszem z miejsca to jedzie ok, (nawet moze 7,2sek 0-100 miec ale szkoda napedow) natomiast nie mam wrazenia jazdy mocnym autem, z rolki zamula wyraznie bo biegi sa zadlugie

ps: TDI ma byc 130 + chip+pewnie FMIC z czasem, wieksza suszarka jesli finanse pozwola

Opublikowano
  • Autor

But i jedzie. :tongue4:[br]Dopisany: 12 Marzec 2009, 16:39_________________________________________________A poza tym kultura pracy w porównaniu do 1.9 TDI, jest bez porównania. :decayed:

Opublikowano

But i jedzie. :tongue4:[br]Dopisany: 12 Marzec 2009, 16:39_________________________________________________A poza tym kultura pracy w porównaniu do 1.9 TDI, jest bez porównania. :decayed:

no to raczej :polew: , do 1.9 ciagnik URSUS mozna przyrownac. Charczy pierdzi ja nie wiem o co kaman :wink4:

warnpmod.gifOT dziale technicznym

Opublikowano
  • Autor

Mam w domu 1.9 TDI (130 KM), ale nie w budzie :audi: , więc wiem co i jak. :decayed: Bardzo dobry silnik, niezwykle ekonomiczny, a do tego z butem, ale mojej benzynce nic do niego nie brakuje. :wink4:[br]Dopisany: 12 Marzec 2009, 17:23_________________________________________________Właśnie odebrałem autko od mechanika. :decayed: Cała impreza kosztowała mnie nieco ponad 1260 zł. :naughty: Cennik wygląda tak: rozrząd kompletny (rolka prowadząca, rolka napinająca, tłumik drgań, napinacz paska, pasek rozrządu, pompa wody) 770 zł, napinacz paska alternatora 150 zł i robocizna 200 zł, plus naprawa alternatora 140 zł. :wink4:

Opublikowano

mnie chyba nie stac mnie za placenie za kulture dodatkowo 8-9L na kazde przejechane 100km

wogule ile powinien palic 2.8 w ruchu miejskim? mi wychodzi 16,5-17 czasem nawet 18

dodam ze nie sa to szalensta a jezdzac tak samo golfem V TDI spalam 7,3

Opublikowano
  • Autor

GRAF

Chyba nie kupowałeś 2.8 benzyny, licząc na oszczędną jazdę?

Opublikowano

mnie chyba nie stac mnie za placenie za kulture dodatkowo 8-9L na kazde przejechane 100km

wogule ile powinien palic 2.8 w ruchu miejskim? mi wychodzi 16,5-17 czasem nawet 18

16,5 litra po mieście to raczej normalne, 18 to juz pewnie w potężnych korkach... Nie myślałeś nad zagazowaniem silnika?

Opublikowano
  • Autor

Mój 2.4 pali maksymalnie ok. 12 l/100km, ale spokojnie mogę zejść do 9. :wink4: Znajomy ma 2.6 :quattro: i mówił, że wciąga ok. 15 l/100 km, więc 2.8 :quattro: powinno łykać jakieś 2 litry więcej. :) Skoro ja schodzę na 9, to te silniki spokojnie mogą spalić 2-3 litry mniej i wcale nie przy dramatycznie wolnej jeździe. :decayed:

Opublikowano

graf o czym ty piszesz ? chcesz jakieś mody robić za duże pieniądze a mówisz ze na kulture 9 litra cie nie stac? - jakas bzdura, myslisz ze taki po wirusie z wielkim turbo mniej spali ?

jak nie masz wrażenia z jazdy może masz cos skopane ? bo 200 kucy to już czuć napewno

Opublikowano

graf o czym ty piszesz ? chcesz jakieś mody robić za duże pieniądze a mówisz ze na kulture 9 litra cie nie stac? - jakas bzdura, myslisz ze taki po wirusie z wielkim turbo mniej spali ?

jak nie masz wrażenia z jazdy może masz cos skopane ? bo 200 kucy to już czuć napewno

- 1.9 TDI po miescie nie spali wiecej niz 10L a przy normalnej jezdzie z 8L sprawdzone u znajomych (diesel na innej zasadzie spala paliwo i pali

wyraznie mniej w korkach i na krotkich trasach)

- te mody zwroca mi sie po 3 latach jazdy, liczac to ze wartosc auta wzrosnie to po 1.5 roku

- kupowalem 2.8 bo okolice 170-200 to minim przy 4x4 zeby sie dalo milo jezdzic

- liczylem na spalanie ok 13-14 przy spokojnej jezdzie i niezle odejscie - nie ma tego i tego (tylko na trasie jest bardzo ok)

- ogladalem wersje TDI byla 6 tys drozsza i gorzej wyposazona i na dodatek zepsuta :thumbdown: wiec wolalem kupic 2.8 w super stanie i z super

wyposazeniem.

W sumie nie bylo co kupic Audi A4 Quattro to najlepsze auto w cenie do 30tys tyle ze wybor wersji TDI bardzo maly i przewaznie zatyrane a 2.5 TDI jak wiadomo odpada ze wzgledu na awarie i relatywnie dosc duze spalanie

Opublikowano

bzdura ale niech ci bedzie :good:

Opublikowano

16,5 litra po mieście to raczej normalne, 18 to juz pewnie w potężnych korkach... Nie myślałeś nad zagazowaniem silnika?

Graf - mnie po mieście w tej chwili bierze poniżej 15 - 14,4 ostatnio. :tongue4:

Sprawdź Ty lepiej chłopaku termostat i flitry :kox: - tak na wszelki wypadek :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

Dokładnie, bo dziwnie to wygląda. :tongue4:[br]Dopisany: 13 Marzec 2009, 16:42_________________________________________________A poza tym, co to za porównanie? :gwizdanie: 1.9 TDI vs 2.8 :quattro: ? :mysli:

Opublikowano

GRAF a nie masz moze tego auta w automacie ?

bo ogolnie to bzdury gadasz

Opublikowano

ukryty alien:)

Opublikowano

Graf - mnie po mieście w tej chwili bierze poniżej 15 - 14,4 ostatnio. :tongue4:

Sprawdź Ty lepiej chłopaku termostat i flitry :kox: - tak na wszelki wypadek

dzieki za konkretne info, filtry i termostat mam nowe olej tez

moze bzudry moze nie, mam nadzieje ze sie jak najszybciej przekonam - chetnie sie tez zmierze z jakas 2.8Q z ciekawosci :)

Opublikowano

a moze termostat to zamiennik, a moze czujnik temp a moze przeplywka, 200 źreba goni i to ładnie zreszta w kraku na spoty napewno ktos wpada z 200 konikami a napewno jakis asn w b6, stanijcie na kresce dla porównania, sprawdz zoabcz i moze faktycznie bedziesz mial jakas awarie

Opublikowano

stanijcie na kresce dla porównania, sprawdz zoabcz i moze faktycznie bedziesz mial jakas awarie

porownywalem sie ze skoda superb 2.8 (oska) z miejsca ona szans nie ma, ale z rolki jest szybsza wyraznie powyzej 120-130

(wszysto chodzi u mnie ok zadnych oznak awarii i moc jest ale czuje ze momentu brak w calym zakresie)

Opublikowano

masz hamownie w kraku , sprawdź ! a120-130 tona trójce chyba a audi ma ja mocna dosc

Opublikowano

dziiiiiiiiiiiiiiiiiiiwne . powinenes lykac ta octavie chyab ze az taka roznica w wadze jest - Q wazy swoje... i jak to ten sam motorek to oska bedzie odchodzic potem .