Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jaka instalacja do Audi A4 B5 1.8 125 KM ARG ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

Stałem się posiadaczem Audi A4 B5 1.8 125 KM, kod silnika ARG, rocznik 1999.

Myślę o założeniu instalacji gazowej. Jaką instalację możecie mi polecić ? Dzwoniłem do kilku gazowników tylko dla porównania cen i wysłuchania propozycji i zdecydowana większość proponowała STAG 4.

Dodatkowe pytanie - jestem z okolic Krakowa, a więc jakie zakłady w Krakowie i okolicach możecie mi polecić ? Jeśli macie jakieś sprawdzone, porządnie zakładające gaz zakłady to bardzo proszę o podpowiedzi.

Proszę o odpowiedzi i pozdrawiam wszystkich :)

Opublikowano

Proponuje poczytać o sterownikach serii STAG Q-generation :) i podpytać gazowników czy w tym silniku da rade zrobić autoadaptacje OBD :) .

Autoadaptacja OBD zapewnia wtrysk gazu precyzyjnie dobierany do warunków pracy i obciążenia silnika. Na skład mieszanki wpływa nie tylko informacja o czasie wtrysku benzyny, lecz także jest ona modyfikowana według bieżących korekcji sterownika benzynowego.

Poszukaj u siebie w okolicy autoryzowany warsztat-serwis AC-Autogas i podjedź do nich (a najlepiej wejdź na http://lpg-forum.pl/ i tam podpytaj kto w Twojej okolicy dobrze zakład instalacje gazową). Fajną możliwością sterowników STAG Q-generation jest podgląd ustawień i aktualnych parametrów w telefonie z androidem przez STAG Mobile po połączeniu sterownika instalacji gazowej przez interfejs z bluetooth-em.

Pozdrawiam

Edytowane przez 54321

Opublikowano

Też bym proponował Stag Q dodatkowo wtryski Barracudy i reduktor AC R01 do 150km, elektrozawory jak i sam wielozawór proponuje BRC.

Dodatkowo wtryski nie umieszczać na szynie, jak większość robi a wkomponować je bezpośrednio do kolektora.

Opublikowano

Jedź na ul. Telimeny 30a. Jest tam kumaty gazownik. U mnie zakładał jestem zadowolony coś Ci dobrego zaproponuje. Zawsze możesz do niego tyrknąć i oglądać sprawę.

Opublikowano
  • Autor

Jedź na ul. Telimeny 30a. Jest tam kumaty gazownik. U mnie zakładał jestem zadowolony coś Ci dobrego zaproponuje. Zawsze możesz do niego tyrknąć i oglądać sprawę.

Dzwoniłem do tego gościa. Nie wiem czy dobrze zrozumiałem gościa przez telefon ale zaproponował "STAG Q" (jest coś takiego?) za 2300 zł. Czym się różni od STAG 4 który proponowała mi większość gazowników za 2400 zł ?

Opublikowano

Dzwoniłem do tego gościa. Nie wiem czy dobrze zrozumiałem gościa przez telefon ale zaproponował "STAG Q" (jest coś takiego?) za 2300 zł. Czym się różni od STAG 4 który proponowała mi większość gazowników za 2400 zł ?

Proponuje zajrzeć:

http://www.ac.com.pl/pl-produkty-autogaz/sterowniki-linia-classic-lpg-cng/stag-4-plus/359/

http://www.ac.com.pl/pl-produkty-autogaz/sterowniki-q-generacja-lpg-cng/stag-qnext-plus/331/

STAG Q-generation jest najnowszym sterownikiem AC z pełnym wsparciem (gwarancja 5 lat na sterownik), a STAG 4 jest już parę ładnych lat na rynku (gwarancja 2 lata na sterownik)

Edytowane przez 54321

Opublikowano

Stag 4 + dobre wtryski. Lepszy do ustawień

Opublikowano
  • Autor

Stag 4 + dobre wtryski. Lepszy do ustawień

Myślisz, że trochę starsza instalacja będzie jednak bardziej odpowiednia dla tego silnika ?

Opublikowano

STAG Q chyba prędzej, ale jeszcze dopytaj gazownika. A z gazowników to tak jak jacek70 pisał, Telimeny 30a albo ewentualnie Vetulaniego 1a :thumbup1:

Opublikowano
  • Autor

A słyszał ktoś z Was jakieś opinie lub miał doświadczenie z gazownikiem na Makuszyńskiego 13 - Ireneusz Chmielewski ?

Znajomy tam zakładał do B6 1.8T - bez zastrzeżeń. W internecie też sporo dobrych opinii na temat tego warsztatu.

Opublikowano

Jak Kraków to na Beskidzkiej,tylko terminy pewnie dlugie

Opublikowano

sterownik Q generacji bo jest cały czas rozwojowy i wspierany przez AC,

nie bierz sterownika z funkcją podłączenia pod OBD bo w audi to nie do końca spełnia swoja rolę,

wtryski Barracuda montowane pojedyńczo,reduktor R01 a do tego najważniejszy jest monter z głową

i będziesz cieszył się tanią eksploatacją.

Opublikowano

zerknij sobie na oferty innych producentów w dobrej cenie też możesz dostać rozwijany sterownik na podzespołach z górnej półki. Samochód który posiadasz do OBD raczej się nie nadaje więc bez sensu przepłacać. co do wtrysków HANA/ Hercules. Co do warsztatu polecam tu zajrzeć: Auto Gaz Alfa

Kraków, ul. Zbożowa 2

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Ja ze swojej strony mogę polecić również STAG, a dokładnie sterownik Qbox Plus, listwa AC W02, reduktor Tomasetto Artic. Mam taką instalację właśnie przy ARG.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Sterownik trochę stary.Lepiej załóż Gofasta/AC R01 150/ACW03 lub Barracudy