damian0506 Opublikowano 10 Lipca 2016 Opublikowano 10 Lipca 2016 Witam! Kilka dni temu w moim audi wymieniłem wszystkie klocki i tarcze. Pojawił się pewien problem bo po przejechaniu ok 50 km zapala się i nie gaśnie kontrolka ESP ASR. Wie ktoś może jaki jest tego powód?
Kruk_89 Opublikowano 10 Lipca 2016 Opublikowano 10 Lipca 2016 zapala i nie gaśnie to takie trochę nie do końca zrozumiałe. zapaliła się owa kontrolka i nie zgasła? czy wyłączeniem zapłonu i ponownym uruchomieniem silnika ją kasujesz a po chwili jazdy zapala się znowu i nie gaśnie?
damian0506 Opublikowano 12 Lipca 2016 Autor Opublikowano 12 Lipca 2016 Wyglada to tak ze po przejechaniu ok 30-50 km zapala sie kontrolka esp asr. Po zgaszeniu auta i ponownym odpaleniu kontrolka się nie pali do momentu aż znowu przejadę ok 30-50 km
Kruk_89 Opublikowano 13 Lipca 2016 Opublikowano 13 Lipca 2016 myśl początkowa mechanik uszkodził ci któryś czujnik lub za mocno jest wepchnięty poruszony w którąś stronę ktoś już miał taki problem tylko że u niego zapalała się kontrolka po chwili jazdy. Ja miałem coś podobnego tylko zapalało się samo ESP. Zaobserwuj czy czasem kontrolki nie zapalają się po wciśnięciu lub puszczeniu pedału hamulca
damian0506 Opublikowano 16 Lipca 2016 Autor Opublikowano 16 Lipca 2016 Po mocniejszym wciśnięciu hamulca pala sie i nie gasna swiatla stopu :/ dopiero po ponownym wcisnieciu gasna :/ chyba czujnik stopu szwankuje :/
Kruk_89 Opublikowano 23 Lipca 2016 Opublikowano 23 Lipca 2016 to bajka 50zł i po sprawie śmigaj jutro po czujnik tylko najlepiej ori bo zamienniki się nie sprawdzają. Jak nie masz z tym doświadczenia to lepiej zleć wymianę macherowi zajmie mu to góra 5min i jak zaprzyjaźniony to zrobi za free Miło by było jak byś kolego opisał czy pomogło
damian0506 Opublikowano 24 Lipca 2016 Autor Opublikowano 24 Lipca 2016 Jak wymienie na pewno sie odezwe
Kruk_89 Opublikowano 24 Lipca 2016 Opublikowano 24 Lipca 2016 jak sam chcesz to zrobić to pierw poczytaj bo łatwo go źle zamontować i będzie do wydupcenia
damian0506 Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 1 Sierpnia 2016 gdzie dostane taki oryginalny czujnik? gdzie dostane taki oryginalny czujnik? bylem w kilku sklepach z czesciami i maja tylko zamienniki
damian0506 Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Wymieniłem czujnik kilka dni temu i problemu nie ma oryginalny czujnik 77zl. Zrobilem to sam. Nie jest to jakies skomplikowane. Opis wymiany znalazlem tutaj: http://a4-klub.pl/index.php?/topic/44934-wymiana-czujnika-swiatla-stopu/
Rekomendowane odpowiedzi