Paweł Rachwał Opublikowano 10 Lipca 2016 Opublikowano 10 Lipca 2016 (edytowane) Witam, W moim Audi A4 B6 mam problem z szybą kierowcy. Szyba działa, lecz odsuwa się i zasuwa po około 1 cm - trzeba klikać kilkanaście razy w przycisk żeby ją odsunąć albo zasunąć. Dodam, iż z kluczyka (domykanie szyb) działa tak samo...czyli trzymając naciśniety kluczyk szyba się zasuwa stoponiowo po 1cm... Co to może być??? druga szyba pasażera działa normalnie. Edytowane 10 Lipca 2016 przez Paweł Rachwał
kkam Opublikowano 10 Lipca 2016 Opublikowano 10 Lipca 2016 Masz uszkodzoną wiązke drzwi w gumowym przepuście pomiędzy karoserią a drzwiami.
doin Opublikowano 10 Lipca 2016 Opublikowano 10 Lipca 2016 Sprawdź tą wiązkę co mówi kolega czy nie masz gdzieś przedartego kabla, jeśli będzie ok to sprawdź sam podnośnik szyby.
Paweł Rachwał Opublikowano 12 Lipca 2016 Autor Opublikowano 12 Lipca 2016 OK. wezmę się za sprawdzenie tego...tzn..przepatrzeć czy na którymś kablu poprostu nie jest uszkodzony pancerz kabla tak??
doin Opublikowano 12 Lipca 2016 Opublikowano 12 Lipca 2016 Uszkodzenie mechaniczne tzw załamany, naderwany itp.
woergi Opublikowano 13 Lipca 2016 Opublikowano 13 Lipca 2016 W ostateczności możesz pomierzyć miernikiem przejście na poszczególnych przewodach.
doin Opublikowano 15 Lipca 2016 Opublikowano 15 Lipca 2016 W ostateczności możesz pomierzyć miernikiem przejście na poszczególnych przewodach. W sumie od tego mógłby zacząć
doman96b6 Opublikowano 24 Lipca 2016 Opublikowano 24 Lipca 2016 pewnie to wina kabli, tez miałem z nimi problem do tego stopnia ze prawych drzwi nie mogłem otworzyć bo wcześniej zamknołem z pilota, no a przez zniszczone kable prąd do drzwi nie dochodził :-/
Rekomendowane odpowiedzi