Osta Opublikowano 10 Lipca 2016 Opublikowano 10 Lipca 2016 (edytowane) Witam. Zauważyłem jakoś nie dawno dziwny problem. Zdarza to się średnio 3 razy w miesiącu albo i rzadziej ale jednak. Otóż jak odpalę samochód (na całkowicie zimnym silniku po nocy) samochodem potrafi zatrząść (kilka razy) tuż po odpaleniu. Całe "epicentrum" tworzy się pod maską a rozchodzi się jakby po samochodzie. W logach nic nie ma. O co może chodzić? Edytowane 10 Lipca 2016 przez Osta
Merlin4 Opublikowano 11 Lipca 2016 Opublikowano 11 Lipca 2016 Radzę dobrze przejrzeć wnętrze samochodzika. wg mnie coś się rozpada, może rozrząd, hydraulika??? gdy zacznie nim trząść to zajrzyj pod maske, może to da szybką odp
Osta Opublikowano 11 Lipca 2016 Autor Opublikowano 11 Lipca 2016 Nie no rozrząd był robiony. Przejechałem już 7tyś km na nim i auto idzie normalnie. Nie słychać żadnych dziwnych dźwięków
STANIV Opublikowano 13 Lipca 2016 Opublikowano 13 Lipca 2016 sprawdź świece (podobnie miałem w A6) vcds żadnego błedu nie pokazał, wykręciłem każdą świecę i podpiąłem pod aku, jedna spalona była, nie sugeruj sie tym że świece grzeją od -5, w naszych autach świeca pełni kilka funkcji nawet jak ciepło jest
Osta Opublikowano 13 Lipca 2016 Autor Opublikowano 13 Lipca 2016 W sumie to nie głupi pomysł. Muszę to sprawdzić. Dzięki
Andrzejx Opublikowano 22 Lipca 2016 Opublikowano 22 Lipca 2016 Napiszesz co było przyczyną ? Mam podobny defekt.
Osta Opublikowano 22 Lipca 2016 Autor Opublikowano 22 Lipca 2016 Jeszcze nie byłem u mechanika. Od założenia tematu ani razu nie zatrzęsło. Pojadę do mechanika w przyszłym tygodniu to dam znać
KluBB Opublikowano 27 Lipca 2016 Opublikowano 27 Lipca 2016 Z wtrysków błędów nie ma? W Tiguanie mi budą szarpało ( prawdopodobnie bo zalaniu syfiastego paliwa). Też nie zawsze, od czasu do czasu po odpaleniu szarpał, zazwyczaj po przejechaniu krótkiego odcinka wszystko ustawało. Po kilku kolejnych tankowaniach samo ustąpiło. .... ale ja miałem ewidentnie błędy na jednym wtryskiwaczu.
Rekomendowane odpowiedzi